parkway drive persfotoLowlands heeft doorgaans wel 1 of 2 serieus harde bands van naam op het programma staan. Dus naast de ruwe parels in de Charlie vind je vaak een Bring Me The Horizon of Refused in de Grolsch -> Heineken! Dit jaar signaleren we niet alleen meer rockende monsters als Wolfmother en Biffy Clyro…  maar ook de helden van Parkway Drive! All the way from down under en al vijf albums sterk aan het knallen met die metalcore.

Eerst maar eens een clipje:

Ire is alweer het vijfde album van Parkway Drive en de mannen zijn toch niet overdreven veel randjes verloren in die vijf langspelers en de dertien jaar van het bestaan. Niettemin toegankelijk genoeg om een breder publiek aan te spreken en op Lowlands te staan. De Europese tournee heeft trouwens een poster meegekregen die bij de gemiddelde musical niet zou misstaan, maar dat terzijde. Vanaf de, inderdaad redelijk vernietigende, opener Destroyer gaat de Australische formatie als vanouds goed los op Ire. Leadsingle Devil’s Calling zie je hierboven. En omdat je ook wil weten hoe verpletterend dat nieuwe materiaal live is… hebben we hier Crushed voor je (die ons overigens een Rage Against The Machine-feel geeft):

Crushing courtesy of Epitaph Records, het kwaliteitslabel dat ook Ire uitbracht. Hardcore metal dus uit Byron Bay, Australia. En omdat jij ze, net als de meesten van ons (au, au, au) ook miste toen ze in februari 013, Tilburg en de AB in Brussel aandeden, weet je dat je straks op zondag 21 augustus in de… in de tent van de biersponsor moet zijn.

Lowlands-tips?
Lees ook:
Thee Oh Sees
Biffy Clyro
Highly SuspectDeel dit artikel