Highly SuspectVorig jaar leverde de verplaatsing van de Charlie ons bijzonder veel speelvreugd op, sterker: een groot deel van onze Lowlands-route vond in de kleinste muziektent van het festival plaats. Logisch dat we in de serie Lowlands-tips – na een stel grotere namen – nu bij de Charlie uitkomen en wel voor de Amerikaanse rockers Highly Suspect.

Door Lodewijk Hoebens

What’s in a name? Highly Suspect uit Cape Cod, Massachusetts (nu opererend vanuit Brooklyn, New York) zal bij de meeste Lowlands-gangers misschien geen belletje doen rinkelen. Maar wat niet is kan nog komen uiteraard. In eigen land blijft de ster van het rockende trio rijzende en ligt debuutplaat Mister Asylum al weer een jaartje in de platenzaken. De band tekende bij het ambitieuze label 300 Entertainment, vooral bekend van hiphopnamen als Fetty Wap en Young Thug maar ook het nieuwe onderdak van Coheed & Cambria. Het album werd, net als single Lydia, zelfs genomineerd voor een Grammy. Live weet Highly Suspect ondertussen voor de nodige hysterie te zorgen.

Check ‘Mom’ live:

Begonnen als coverband in lokale bars en deze zomer eindelijk te zien op enkele grote Europese festivals als Pukkelpop, Reading en Lowlands. Tweelingbroers Ryan en Rich Meyer zorgen met hun drum en bass voor een meer dan solide ritmesectie. Beste vriend en posterboy Johnny Stevens kan daar met zijn gitaar naar hartelust overheen vlammen. Bovendien beschikt hij over een paar stembanden dat perfect past bij de rauwe intensiteit van de band. Zo scheuren ze in één nummer langs grunge en thrash maar vergeten ook niet de blues buiten te zetten. Luister maar naar de distortion dreun van Mister Asylum, de liefdevolle razernij van Bloodfeather of het gevoelige Mom dat ergens ligt tussen Mother van Danzig en Mama van Genesis.

De heren lieten recent ook een Spotify Sessions EP los en het nieuwe nummer Serotonia (spannende clip helemaal onderaan), maar luister eerst eens naar debuutplaat Mister Asylum, bijvoorbeeld hieronder via Spotify.

Highly Suspect speelt vrijdag 19 augustus om 14.30 uur in de Lowlands Charlie.

Lowlands-tips?
Lees ook:
Thee Oh Sees
Biffy Clyro
Parkway Drive
Deel dit artikel