Desert Mountain Tribe op Eurosonic, foto Ingmar Griffioen

Desert Mountain Tribe op Eurosonic, foto Ingmar Griffioen

Geven we je net de hele plaat van Desert Mountain Tribe mee in de Nieuwe Muziek-rubriek, stuurt iemand de clip op… Enos In Space staat natuurlijk op die debuutplaat Either That Or The Moon, die vandaag uitkomt via Membran in Europa en Suburban Records in de Benelux. De video combineert live-elementen met een spacey roadtrip, past goed bij de psychedelische rock en bij de songtitels (Take A Ride, Riders To The Sea) van het Britse trio zeg maar.

We zagen Desert Mountain Tribe voor het eerst op Eindhoven Psych Lab 2015 en op Eurosonic dit jaar waren ze alweer een stuk verder. Met slechts een EP en twee singles op zak behoorde het drietal tot het beste wat we zagen. Wel twee heule fijne singles, want Runway en Way Down zitten vol met fuzzy psychrock. Die is extra meeslepend gezongen met dat slepende Britse accent van frontman Jonty Balls, die wel erg aan Liam Gallagher doet denken. Zijn act, stem en gitaarspel springen er het meest uit, maar vergeet niet dat DMT de dikke groove dankt aan de Duitse ritmebroers Philipp en Felix Jahn.

De plaat is uit, er ligt weer een sterke single en je zou zeggen dat het tijd wordt om de hort op te gaan. Dat gebeurt dan ook: de Londense act gaat begin april naar Amerika is daarna onder meer op 28 april in de Paradiso Bovenzaal te zien.

Meer nieuwe muziek, waaronder de hele debuutplaat van Desert Mountain Tribe, vind je hier en voortaan elke donderdagmiddag en zondagavond bij NMTH op Pinguin Radio on the Rocks.Deel dit artikel