GGGOLDDD op Roadburn 2022, foto Roy Wolters

Doomstad @ EKKO, zondag 10 maart 2024

Een nieuw jaar op komst betekent ook weer dat we alvast iets hebben om naar uit te kijken. Jawel, een nieuwe editie van Doomstad, gepresenteerd door EKKO, TiVre en NMTH! Op zondag 10 maart keert GGGOLDDD terug naar EKKO, en ze nemen Utrechtse post-metalsensatie Ontaard en componiste otay:onii met zich mee. Tickets voor zondag 10 maart kosten 21eu en scoor je nu via EKKO.nl! 

GGGOLDDD
GGGOLDDD is nu al zo lang een grensverleggende band in Nederland, dat een terugkeer naar Doomstad onvermijdelijk zou zijn. In 2019 stonden ze er nog als GOLD, maar sinds het beklemmende maar ijzersterke This Shame Should Not Be Mine horen we een band die op indrukwekkende wijze met duistere electro experimenteert. Nieuwste EP PTSD trekt die lijn op gewaagde wijze verder, met naast verse tracks ook enkele herbewerkingen van oude nummers. Kortom, het is ontzettend spannend deze band weer eens in Utrecht te zien, in een totaal andere incarnatie:

ONTAARD
Ontaard is na de verschroeiende EP I Am But My Flesh geen onbekende meer in de Utrechtse scene. Sterker nog, de post-metal formatie begint ook in de rest van het land aan terrein te winnen, met uiterst positief ontvangen liveshows als gevolg. Doomstad wordt het EKKO-debuut van een band die grootse plannen heeft in 2024. Een viertal met een verhaal en een meeslepende sound, zowel aangrijpend als loeizwaar. Dit wil je niet missen:

OTAY:ONII
We waren hier bij NMTH nog niet direct bekend met otay:onii, maar wel met het brein achter dit project: componiste Lane Shi Otayonii zagen we in april nog de Engine Room van Roadburn slopen met de noiserockers van Elizabeth Colour Wheel. Met otay:onii gooit ze het over een andere maar minstens zo intrigerende boeg. Donkere, broeierige electro/noise, aangenaam glitchy en groovy, met daarbovenop de omvangrijke stem van Lane Shi. Check zeker haar plaat Dream Hacker hier:


EKKO x TiVre x NMTH Presents: Doomstad vindt plaats op zondag 10 maart. Tickets kosten 21eu en zijn te bestellen via EKKO.nl.Deel dit artikel