PREY, foto: Koen de Gussem

Voor wie niet op vakantie gaat valt er genoeg te beleven. Of beter gezegd: genoeg te beluisteren. Want geen shows en geen festivals betekent genoeg tijd voor bands om nieuw werk uit te brengen, of dat nu om singles gaat albums of dat videomateriaal dat je nu eindelijk kunt monteren. Zo ook vandaag, want we verzamelden van de afgelopen week weer een aantal binnenlandse bangers om de laatste middaguurtjes mee door te komen. Van Savage Beat tot NEVIAH, Vault tot Blue Crime, PREY tot Outside Revelation: stuk voor stuk tracks die een beter alternatief vormen dan de zoveelste bak koffie. Gun jezelf een momentje en ga voor deze natuurlijke manier van energietoevoer:

PREY – New Life I
Eerder bespraken we al hun debuut EP, en nu is daar voor de track New Life I een nieuwe videoclip opgenomen. Tekstueel verrassend profetisch, zo blijkt nu met zinnen als ”The action is all gone / Everything turns grey/We need initiative / Let us play / Blow the dust away”. Jawel, PREY zwoegde aan die demo, om vervolgens de muziekscene maandenlang in algehele malaise te zien belanden. Daarom hebben ze het heft in eigen hand genomen door alsnog een video op te nemen voor New Life I, dat opgenomen is op het verlaten podium van Theater De Leest in Waalwijk. Regel nog even die 2020 demotape via Humanimaal van deze Tilburgers, en beluister die stampende postpunk track hier:

Vault – River of Life 
De EP Blindfolds Aside is sinds maart uit en bleek een waardig progrockplaatje, eentje die de focus legt op een aangenaam dromerige atmosfeer en subtiel maar flitsend gitaarwerk. Voor de track River of Life is dat ook niet anders, met deze week een nieuwe live-video online. Een nummer met indrukwekkende passages en verrassend gitaarwerk, opgenomen in Metropool Hengelo. De vinyl van Blindfolds Aside vind je via deze link, en de video van River of Life check je hier uit:

 

NEVIAH – Roots Mean Scars
NEVIAH is een eigenaardige band in de Rotterdamse metalscene. Want behalve de elementen van alternative metal met moderne heavy rock aspecten, voegen de dame en heren regelmatig ook industrial en electro foefjes toe aan hun muziek. En dat is bij de nieuwe track Roots Mean Scars niet anders, beginnend met een haast dansbare d’n’b beat vooraleer het zich vormt naar een vernuftige uptempo metaltrack. De climax is ook verrassend, met een wel hele zware breakdown. Het nummer gaat over hoe slechte ervaringen kunnen leiden tot nieuwe krachten of veranderingen in de toekomst. Met shots van protestacties tussen door, lijkt de video dan ook de actualiteit aan te spreken:

Blue Crime – Cannonball: live at Endless Daze
De Amsterdamse psych/noise/shoegazers van Blue Crime zouden eigenlijk eerder al met het nieuwe album I’m Afraid We Became One menig podium bestormen, maar helaas: corona kwam op onverbiddelijke wijze tussenbeide. Nu is de release gepland op 4 september, en voordat we van het eerste materiaal kunnen genieten komen de dames nog met een fantastisch vormgegeven live video als tussendoortje. Deze liveperformance van Cannonball werd gefilmd op Endless Daze SA Festival in Zuid-Afrika en toont ons zwoele stranden, soepele droneshots en de band zelf in hun element tijdens een van hun laatste pre-corona shows. Bekijk hem hier:

Outside Revelation – New Dawn
Dan hebben we nog Outside Revelation die in ons Bruut Nationaal Product staat met de track Long Way Down, maar nu ook een video uit heeft van de titeltrack van debuut-ep New Dawn. Bredase heavy rock op je bakkes:

Savage Beat – Take It Further
Tot slot nog Savage Beat, die we enkele tijd terug tegenkwamen in ons Bruut Nationaal Product, destijds in het kader van het album Wired. Voor de track Take It Further hebben ze nu een nieuwe video uit die je hier kunt bekijken. Uptempo punk/rock’n’roll op z’n Amsterdams:

 Deel dit artikel