Windhand op Desertfest, Foto Roy Wolters

Windhand op Desertfest Belgium 2017, Foto Roy Wolters

Windhand Eternal ReturnsHeel goed nieuws voor liefhebbers van dromerige doom metal en heavy psych, want Windhand komt naar ons land. Het viertal uit Richmond, Virginia brengt op 5 oktober het nieuwe album Eternal Return uit via Relapse Records en je ziet de video van de zalige eerste single Grey Garden hieronder. Eerder dit jaar liet de groep al een split los met landgenoten Satan’s Satyrs, ook zeer de moeite en helemaal onderaan te vinden.

Voor de liveshows moeten we iets langer geduld hebben. Windhand speelt:
19 maart 2019 in Patronaat, Haarlem
20 maart 2019 in Effenaar, Eindhoven

Windhand tourt dit najaar door Noord-Amerika met Satan’s Satyrs. In Nederland verzorgt de Italiaanse sludge-groep Grime (Argento Records) de support.

Eternal Return is afgelopen winter opgenomen met producer Jack Endino in Seattle, en zou mede door zijn input meer ‘late 80s/vroege 90s grunge’ ademen, ‘meer Soundgarden en Veruca Salt’ en minder ‘Black Sabbath’ en ‘Sleep’. Grey Garden is een van zwaardere tracks en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de rest van de langspeler. Eternal Return reflecteert de ontwikkeling en de mindstate van de groep, die bezettingswisselingen, nieuw leven en onverwacht overlijden doormaakte. Albumafsluiter Feather is een dodenmars.

Het treffende artwork is van Arik Roper en hiernaast te bewonderen. De plaat is vast te bestellen via de Relapse Records webstore.Deel dit artikel