Desertfest 2015 Moon Duo

Moon Duo op Desertfest, foto Ingmar Griffioen

Yes, we psychtrippen je zo de week in met drie shows van Moon Duo op rij, lekker verdeeld met shows in Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Woensdag kun je de ongrijpbare heavy songwriter King Dude aan het werk zien in Tilburg, en we komen zaterdag terug in de Brabantse stad voor een death metal-extravaganza. Als dat geen 4x letterwaarde is weten we het ook niet meer. Mokertjeharde letterwaardes met 18 Miles, dat in de Melkweg meteen twee EP’s presenteert en voor je gezellige zondagmatinee trekt dB’s onder meer noisy industrial doom en drone metal uit de kast.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


MOON DUO

MAANDAG 03-04 VERA, GRONINGEN | DINSDAG 04-04 PARADISO NOORD, AMSTERDAM |  WOENSDAG 05-04 EFFENAAR, EINDHOVEN (Ehv Psych Lab presents)

SUPPORT: DODDE

Psychedelische rock met veel te veel effect-pedalen. Heerlijk. Moon Duo luidt week 14 vanaf dag één al lekker in met shows in Vera, Paradiso Noord (Tolhuistuin) en de Eindhoven Psych Lab Presents show in Effenaar. De experimentele sounds houden het spacey, de fuzzy riffs daarentegen hooken je en begeleiden je door de songs heen. Vandaag de dag is het duo eigenlijk een trio met een heuse levende drummer en met de nieuwe plaat Occult Architecture Vol 1 laten ze een iets voller, organische sound horen zonder te breken met de traditionele Moon Duo-vibe die je gewend bent. En ondertussen is Occult Architecture Vol 2 al bijna af en dit is de tweede single, bij de eerste hebben ze ook een video:

KING DUDE

WOENSDAG 05-04 013, TILBURG

SUPPORT: CELESTIAL BODIES

Heavy van inhoud, maar niet per se van vorm. Dat is een keertje even wat anders. King Dude zijn muziek staat bol van het occultisme, maar laat geen enkele metalriff horen. Het is bijna alsof je een folk/americana-uitvoering van een metal-nummer aan het luisteren bent, en weet je, dat pakt best wel tof uit. Op zijn laatste plaat Sex worden de genres nog meer opgevoerd en vindt er zelf een amalgamatie van goth, punk, rock ’n roll en shoegaze plaats. Probeer daar maar eens een geheel van te maken. Nou, het is deze dude gelukt.

18 MILES – THE GREY RELEASESHOW 

VRIJDAG 07-04 MELKWEG, AMSTERDAM

SUPPORT: HAWSER + YOUR DEMISE 2004

Laatst nog trakteerden NL hardcore-helden 18 Miles op deze knetterharde clip, vrijdag smijten ze met een nog veel hardere hardcore package in Melkweg Amsterdam in het teken van de releaseshow van hun nieuwe EP getiteld The Grey. Tevens is er sprake van een re-release van de oude EP Revive (toepasselijke titel voor de gelegenheid). Ze hebben zich meer dan bewezen op onder meer Jera On Air en The Sound Of Revolution en staan te springen om hun nieuwe materiaal de wereld in te trappen. Naast 18 Miles zijn ook HAWSER en het exclusieve Your Demise 2014 van de partij.

CONCEIVED BY HATE

ZATERDAG 08-04 LITTLE DEVIL, TILBURG

SUPPORT: ANARCHOS + PLAGUE

Het beste van death metal en thrash metal vindt zijn weg naar het podium van Little Devil deze zaterdag. Met het nieuwe album Death & Beyond nog vers uit wordt de tourbus in El Salvador vol geladen voor een Europese tour. Samen met het mystieke Anarchos met (ex)-leden van Ulcerate Fester, Eternal Solstice en Burning Hatred, wordt er voor zaterdag gewerkt aan een death metal-extravaganza.

AUTHOR & PUNISHER

ZONDAG 09-04 DBS, UTRECHT

SUPPORT: GNAW THEIR TONGUES +  GALG

Okay, deze is alles behalve conventioneel. Maar dat krijg je ervan als je noisy industrial doom en drone metal maakt met zelfgemaakte machines die fungeren als de meest bizarre instrumenten die je kan bedenken. Tristan Shone komt geen creativiteit tekort, dat moge duidelijk zijn. Dit wordt alleen nog maar versterkt door het feit dat hij al acht albums hiermee op zijn naam heeft staan. Sluit je week dus af in het Utrechtse dBs en maak een unieke en doomy ervaring mee. De ene support-act, Gnaw Their Tongues, kun je deze maand tweemaal op Roadburn aan het werk zien. Onder meer op het NMTH-podium, waar ze samenwerken met Ortega.

 


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar

 Deel dit artikel