Monster Truck op FortaRock, foto Rob Sneltjes

Monster Truck op FortaRock, foto Rob Sneltjes

How about het internationale grindcore-festijn waar je al als kind van droomde? Grindhoven is coming! Ook dit weekend is het Haagse Rewire Festival, waar we onder meer deviant artiesten als Pharmakon en Slowdive tegenkomen, en op zaterdag een kiezelharde hoogmis van Swans (vrijdag ook in Paradiso). Verder stellen we je voor aan de nieuwe Girls Go Boom movement: ‘Girls putting girls on stage’. Ze hadden wat pech met het annuleren van de Europese tournee van PINS, maar slaan terug met Cusack, Lilith en Slow Worries. Terminal Cheesecake en Yokocola is ook al zo’n geniale combinatie en we beginnen de week moddervet en hard groovend met Monster Truck in de Melkweg. Dinsdag is het bal aan, geopend door de Duitse garageblues-sensatie The Picturebooks.

Samenstelling en tekst: Stefan Kemp

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!


MONSTER TRUCK

DINSDAG 28-03 MELKWEG, AMSTERDAM

SUPPORT: THE PICTUREBOOKS

De Canadese riffmonsters zijn weer terug. Ze zijn labelgenoten van onder andere Black Stone Cherry en Black Label Society en trappen onze week 13 af met oldschool hardrock-anthems die jouw anders wat gewone doordeweekse avond in een bovengemiddeld feest kunnen veranderen. Professionele Buckethead impersonator Saul Hudson sprak zich eerder positief uit en noemde de band  “one of the few really great down to earth rock ‘n’ roll bands… they’re hard, soulful and heavy”. Wil je meer tips? Better call Saul…of lees gewoon verder.

GIRLS GO BOOM: CUSACK + LILITH + SLOW WORRIES

DONDERDAG 30-03 MONO, ROTTERDAM

De variaties van punkrock zijn tegenwoordig even talrijk als variaties koffie op het menu van Starbucks, maar daar houdt uiteraard de corporate vergelijking ook direct op (tenzij 2017 het jaar wordt van pumpkinspice latté punk natuurlijk). Maar of je nou van de indie post-punk, riot grrrl punk of 90’s fuzzy punkrock bent, je kan donderdag je lol op in MONO Rotterdam. Daar staan respectievelijk Cusack, Lilith en Slow Worries klaar om een kick-ass-avond neer te zetten in de geest van Girls Go Boom: GGB is een nieuwe concertorganisatie en boekingskantoor dat opereert volgens het motto: ‘Girls putting girls on stage’.

SWANS

VRIJDAG 31-03 PARADISO, AMSTERDAM, ZATERDAG 01-04, REWIRE, DEN HAAG

SUPPORT: LITTLE ANNIE

In 2010 bewezen ze weer terug te zijn met het album My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky, die een einde maakt aan de 13-jarige stilte rondom de band. Vorig jaar kwam het inmiddels vierde album The Glowing Man uit waarmee Michael Gira en zijn gang intimiderende noiserock-meesters weer op de toppen van hun kunnen opereerden. Dat album kwam niet zonder slag of stoot tot stand, zoals Gira toegaf in dit interview aan NMTH. Inmiddels is duidelijk dat Swans alweer aan een laatste ronde (zwanenzang…) bezig is, dus grijp die kans. Ze zeggen altijd dat zwanen je arm kunnen breken met het brute kracht in hun vleugels, nou deze Swans zullen je in ieder geval bij de spreekwoordelijke keel grijpen.

Opgelet: Swans speelt vrijdag in Paradiso en zaterdag op Rewire, het Haagse festival dat van vrijdag t/m zondag ook onderdak biedt aan artiesten als Slowdive, Blanck Mass en Pharmakon.

TERMINAL CHEESECAKE

VRIJDAG 31-03, WORM, ROTTERDAM

SUPPORT: YOKOCOLA

Satan is real. Cheesecake is real. En wat is nou lekkerder bij een stukje terminale cheesecake dan een glaasje Yokocola? Ja een avond zo voorbestemd als deze zien we maar weinig, zal allesbehalve mierzoet zijn. Terminal Cheesecake is een psychedelische stoofpot van psych, dub en groovende industrial. Sinds 2015 zijn ze ook terug van weggeweest en ze brachten afgelopen november hun nieuwste terminale lekkernij uit getiteld Dandelion Sauce Of The Ancients. Voor wie Yokocola niet kent van bijvoorbeeld de vorige Popronde, ze kunnen zichzelf beter omschrijven dan een ander: WE ARE PUNKS ON ACID!!!!! WE ARE THE ANSWER TO THE LAME ROCK CULTURE IN THE NETHERLANDS… ACID WAVE SYNTH NEO-PUNK.

GRINDHOVEN FESTIVAL 2017

ZATERDAG 01-04 DYNAMO, EINDHOVEN

BANDS: HAEMORRHAGE + FUBAR + PLASMA + COLLISION + GRUESOME STUFF RELISH + INHUMATE + MEER

Zoals het weerbericht er nu uit ziet, wordt het zo’n week dat het doordeweeks mooi is en in het weekend gaat regenen. Maakt natuurlijk deze week helemaal geen ene zak uit, want zaterdag zit je toch lekker binnen, onder het genot van the golden nectar of the gods, op de meest belachelijk genadeloos harde grindcorebands te bangen in Dynamo Eindhoven. Dit is het internationale grindcore-festijn waar je al als kind van droomde en nu komen die dromen uit. Ga ervoor.


Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar

 Deel dit artikel