The Sleaze Express

 

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Laat je niet afleiden door bovenstaande flyer van The Sleaze Express, want op deze extravaganza komen we als laatste terug. Eerst vier andere tips:

1. UNCLE ACID AND THE DEADBEATS 

In september kwam het vierde album The Night Creeper uit. Het is een psychedelisch, fuzzy, riffrijke plaat, waarvan de tekst van begin tot eind de donkere waarheid van een dakloze man vertelt. De mannen uit Cambridge (eigenlijk heet iemand uit Cambridge een Cantabrigian) hebben het trans-Atlantische gedeelte van de tour erop zitten, en nu zijn wij aan de beurt!  Woensdag de 11e in de Tivoli De Helling, Utrecht. Kan je daar niet bij zijn? Geen zorgen, de volgende dag spelen ze in De Effenaar, Eindhoven.

Als geheugensteuntje:

 

2. FAT WHITE FAMILY 
Voor iedereen die morgen (dinsdag de 9e) op zoek is naar vertier… overweeg vooral om naar de Kleine Zaal van Paradiso, Amsterdam, te gaan om de Engelse, groezelige, onzindelijke garagerockers van Fat White Family te ervaren. Debuutalbum Champagne Holocaust is alweer twee jaar oud, en 22 januari komt het album Songs For Our Mothers uit. Deze concertervaring belooft wat…

Check:

 

3. ROB HERON & THE TEA PAD CONNECTIONS 
Soms stort zelfs de strakste planning in elkaar. Dit overkwam deze zes Britse rootsrockers helaas toen ze hun paspoorten niet op tijd terug kregen van de Indische Ambassade na het aanvragen van visa voor een trip naar Bangalore. De onoverkomelijke gevolgen waren dat de eerste twee shows in Nederland zijn afgezegd. Dus ook het eerste optreden met Maison du Malheur in Tivoli De Helling, Utrecht, afgelopen week en die op de 11e in Burgerweeshuis (Deventer). Ze zullen wél 12 tot 14 november weer aanhaken bij Maison du Malheur, die druk in de weer zijn met de clubtour voor het nieuwe album Stomping Ground. Ze spelen dan respectievelijk in Doornroosje (Nijmegen), Metropool (Hengelo) en ‘t Beest (Goes).

Hier word je vrolijk van:

 

4. MESSER CHUPS 
De vierde tip is SURF! Het Duits-Russische trio staat de 11e in dB’s, Utrecht, de 12e in de Haarlemse Patronaat (met de illustere Amsterdamse The Phantom Four als voorprogramma) en de 14e in Winston, Amsterdam. Wat te verwachten? Voetjes van de vloer met deze instrumentale garage psi-surf klanken!

Zoiets:

5. THE SLEAZE EXPRESS: The Deaf, zZz en Green Hornet trekken het land door! (alle info en data hier!)
Het begon ooit met een Sleazefest in de zomer, omdat het leuk is. Toen kwam er een Winter Sleaze, om de donkere, koude, eenzame wintermaanden klein te maken. Nu is The Sleaze Express uit de grond gestampt, om het hele land te doen wennen aan de sleaze experience. De bands hebben geen uitleg nodig: dit is gewoon één groot feest. De 12e is W2 Poppodium, Den Bosch, aan de beurt. De volgende dag moet Gebouw-T in Bergen op Zoom eraan geloven. De laatste show van de week (let op: niet van de tour) is in de Maastrichtse Muziekgieterij. Over Green Hornets nieuwe plaat Never Enough: check de albumrecensie hier!

Kom in de stemming met zZz:

 Deel dit artikel