Spike en Maurizio van The Deaf, foto: Sandra Grootenboer

Spike en Maurizio van The Deaf, foto: Sandra Grootenboer

Stop sleazy garagerockers zZz, The Deaf en Green Hornet in één trein en je weet een paar dingen zeker: één groot, lang en uitbundig, feest, alle drank op en aan het eind ontspoort alles in een grote orgie van hard groovende garage-muziek. Hoewel je die jongens van zZz niet zo snel van dat Kraut-spoor krijgt. Drie bands met alle drie een meer dan uitstekende recente plaat op zak: Duidelijk de overtreffende trap van ‘deze vuist op deze vuist’ en het mooie is; daar hoef jij niet het halve land voor af te reizen. The Sleaze Express komt namelijk naar je toe dit najaar van W2 in Den Bosch op 12 november tot het Haagse Paard van Troje op pakjesavond worden elf podia aangedaan (alle data onderaan).

Er is ook een promofilmpje om een idee te geven wat je van de drie stoomlocomotieven kan verwachten:

THE DEAF
De Hagenaren steamrollen momenteel nog door Zuid-Europa, waar ze getuige de FB-verslagen behoorlijk wat nieuwe zieltjes aan het winnen zijn. The Deaf heeft dan ook twee stevige rock ’n roll-platen op zak en wij zagen dit jaar onder meer op Pinkpop en Werfpop hoe oudjes als Coming Down That Road en nieuwe aanwinsten Sin City en Rides In, Rolls Out van het podium spatten. Spike, Miss Fuzz, Kit Carrera en Midnight Mau houden van gruizige garage, sixties rock ’n roll en wat ze zelf ‘speedbeat’ noemen. Pas op, want Midnight Maus orgel fungeert ook als lanceerinstallatie.

ZZZ
Sleaze to the bone, want zZz mag dan geen gitaren gebruiken, de Amsterdammers staan al jaren garant voor de meest sleazy rock ’n roll van de lage landen. Of het nu het eigen Sleazefest, de zolder op Noorderslag, een paardenschuur op Grasnapolsky, een feesttent in de Ardennen of de bonte avond op Great Wide Open was: iedereen ging massaal voor de bijl voor de ongekend dwingende groove en mee in de Kraut-trip van Daan Schinkel en Björn Ottenheim. Nieuwe plaat Juggernaut heeft het arsenaal behoorlijk verbreed en dichterbij dance dan het titelnummer komt rock ’n roll niet gauw. Als je bij de zZz-show de voetjes op de vloer weet te houden, ben je ook met echte xtc niet meer te redden.

GREEN HORNET
Was het rond zZz even stil, de mannen van Green Hornet wisten ons te doen geloven dat ze al even gestopt waren. Niks is minder waar, de Groningse band is helemaal terug. De garagerock-veteranen presenteerden net de nieuwe plaat in thuishonk Vera en die draagt de veelzeggende titel Never Enough. Dat krijgen wij overigens ook niet van die langspeler en dat hoeft voorlopig ook helemaal niet met deze tour in het vooruitzicht! Never Enough is alweer het vijfde album en staat ramvol met stuwende, ruwe garae rock ’n roll, zompige moerasrock, dampende fuzz en smerige soulpunk. André Dodde, Olaf Veenstra en Koos Borg zijn er klaar voor, nu jij nog!

En check de albumrecensie van Never Enough hier!

The Sleaze Express stoomt door:
Do 12 november 2015 – W2 Poppodium, Den Bosch
Vrij 13 november 2015 – Gebouw-T, Bergen op Zoom
Zat 14 november 2015 – Muziekgieterij, Maastricht
Vrij 20 november 2015 – De Victorie, Alkmaar
Zat 21 november 2015 – Gigant, Apeldoorn
Do 26 november 2015 – Luxor Live, Arnhem
Vrij 27 november 2015 – Fluor, Amersfoort
Zat 28 november 2015 – Asteriks, Leeuwarden
Woe 2 december 2015 – VERA, Groningen
Do 3 december 2015 – Tolhuistuin, Amsterdam
Vrij 4 december 2015 – Paard van Troje, Den HaagDeel dit artikel