Boogie Chillers op Popronde Leeuwarden, foto Jan Westerhof

Boogie Chillers op Popronde Leeuwarden, foto Jan Westerhof

Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

We hebben je net al uitgelegd waarom je zaterdag in SugarFactory moet zijn voor de vertolking van het jarige Vegetables & Fruit van Hallo Venray! En er is meer, veel meer, waaronder ook Maison du Malheur, de Amsterdams-Groningse roots, rock-‘n-roll band presenteert de nieuwe plaat Stomping Ground donderdag (5-11) in Pacific Parc, Amsterdam en hier heb je nog eens vijf toffe tips voor je concertweek:
1. BOOGIE CHILLERS PRESENTATIE
‘Soulful garagerock’ van Boogie Chillers, die net de Popronde rockten. Het Groningse trio presenteert de debuutplaat Down From The Tree uiteraard in rockbastion Vera. Lekker potje rock ’n roll met ook bluespunk en sixtiesgarage van The Obamas, een zijproject van leden van The Kickers, The Swains, The Gravediggers, De Fuckups en The Monroes. Donderdag 5 november in Vera, Groningen. Kost je maar 1 euro (+ maandkaart).

2. BLACK BOTTLE RIOT + SUNDAY KIDS
Meer nieuw tof ruig plaatwerk kregen we recent van Black Bottle Riot! Recensie hier. De Nijmeegse rockers zijn net terug uit Spanje en razen met die derde plaat zo door naar Eindhoven en Assen. Effenaar zet ze neer in Wilhelmina, waar die dekselse Sunday Kids (ook net een nieuwe plaat uit) het voorprogramma doen. Vrijdag 6 november in Café Wilhelmina, Eindhoven, zaterdag 7 november in De Witte Bal, Assen.

3. ZOON TRY-OUT
ZooN dus, broerige folknoir uit Oss met leden van Astrosoniq, The Devil’s Blood en The Gathering. De band rond de Brabantse gitarist Ron van Herpen doet een try-out, die gewoon gratis te bezoeken is! Vrijdag 6 november in Little Devil, Tilburg. Album DeeP volgt 19 december + presentatie in De Groene Engel te Oss.

4. PAUW + THE WOMB, TAMARIN DESERT
De Twentse psych-kanjers van PAUW brachten net het puike debuutalbum Macrocosm Microcosm uit en daar hoort een presentatie bij. Zaterdag dus, met het Haagse The Womb als opener. Een dag eerder verzorgt het Eindhovense psychsnoepje Tamarin Desert met Depthclegg delis uit Horst het voorprogramma. Vrijdag 6 november in Grenswerk Venlo, zaterdag 7 november in Metropool Hengelo + 14 november in De Helling, Utrecht en december nog onder meer in Rotown, Effenaar, Doornroosje en Paradiso te zien.

5. STRUDELFEST IN HOOFDDORP
Strudelfest! Nee, niks met wintersport en/of Oostenrijk, maar wel de zevende editie van dit toffe festival in Duycker. De organisatie uit Hoofddorp legt het even zelf uit: Strudelfest is o.a. Metal, Hardcore, Doom, Rock & Roll, Bluesrock, Ska, Dubstep, Drum and bass, Techno, Electro, Live Art, BBQ & GRILL, 3 stages, 35 Acts en nog veel meer! Juist, met onder meer harde NMTH-approved acts als Teethgrinder, Pendejo, Obese, het uitbundige hardrock-feest van Rectum Raiders en aanstormende duisternis/heavyness van Cult Widow, De Dood en Standup ’69. Vlak ook headliners NEUK! en Duitse bluesers The Picturebooks niet uit. Zaterdag 7 november, poppodium Duycker, Hoofddorp. Meer info.Deel dit artikel