Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons. REVEREND DEADEYE FEAT. BROTHER AL + O.A. THE SHADY GREYS
De dominee van gospel, blues en garagepunk is terug, doet een zaal of vijf en de Reverend uit Denver neemt een volledige band met onder meer Brother Al mee. In Amsterdam doet het opwindende duo The Shady Greys (check die garageblues EP) mee en in Breda opent het Belgische Vintage Vince. Te zien in Magasin 4, Brussel (vanavond…), OT301, Amsterdam (woensdag), Mezz, Breda (donderdag) en vrijdag in Kaffee ’t Hof, Middelburg.

THE WANDS
Deense sixties psychedelica en acidrock? The Wands dus, die met het sterke album The Dawn nu voor de tweede keer door Nederland touren. Te zien op woensdag in Burgerweeshuis te Deventer, donderdag in Luxor Live, Arnhem, vrijdag in Podium Asteriks, Leeuwarden (met Tamarin Desert!) en zaterdag als onderdeel van het Revert 95 The Big Rockout Fest in Patronaat, Haarlem.

OSCILLATIONS MET FOREVER PAVOT + SOFT WALLS + RADAR MEN FROM THE MOON
Hele fijne psychtournee waar we je eerder over tipten. Met het Franse Forever Pavot (psychpop + garage), The Soft Walls (US psych/shoegaze Kraut) en meer Krauttrippen met het Eindhovense Radar Men From The Moon (check die recente plaat!). Te zien: donderdag in EKKO, Utrecht, vrijdag in Hall Of Fame, Tilburg en zaterdag in SugarFactory, Amsterdam.

SOEN
Op vrijdag staat in de P60 in Amstelveen de band Soen, met drummer Martin Lopez (ex-Opeth, Amon Amarth), metal-bassist Steve DiGiorgio (Sadus, Testament, Death, Iced Earth), vocalist Joel Ekelöf en gitarist Kim Platbarzdis met recht een all-star bazengroep te noemen. De stijl (heavy, melodisch, zwaar, ingewikkeld en anders) is goed om je weekend energiek mee te beginnen. Mocht je niet kunnen, dan krijg je op 21 oktober een herkansing in de Rotterdamse Baroeg.

SONIC BOOM FESTIVAL
Zaterdag moet je in PopEi, Eindhoven zijn voor Sonic Boom, het fijne festival voor liefhebbers van sludge, doom, stoner en (post)metal. Met Candybar Planet (Endje stonerlegendes), ¡Pendejo! (Spaanstalige dikke NL stoner), ASHTORETH (Antwerpse catharsis van doom, drone, ambient, folk, metal, noise), Yama (Tilburg heavy stoner), Statue (Belgische kraut) en Tsar Bompa (Endje stoner met Russendisko).Deel dit artikel