The Shady Greys op de Popronde, foto: Parcifal Werkman

The Shady Greys op de Popronde, foto: Parcifal Werkman

Man man man, wat een potje vuige garageblues en dat gewoon uit ons eigen Amsterdam. The Shady Greys laat vandaag de Follow EP los, die komt de 15e september officieel uit en die luister jij nu vast op NMTH. En dat is de moeite waard, je hoort vier tracks waarin drummer Catherine Coutoux en gitarist-zanger Marcus Hayes alles geven om de erfenis van Led Zeppelin, Wolfmother en The White Stripes recht te doen.

De vroege Black Keys of de furie van de debuterende The Death Letters (wie kent ze nog?) mogen ook als referentiepunten gelden. Ideale band, want ze nemen weinig spullen mee aangezien het drumstel is ingeruild voor een ‘wooden box’. Het is eigenlijk een versterkte cajón waarmee Coutoux die droge beats produceert. Daar gooit Hayes die rauwe, bluesy gitaar overheen en het resultaat is puur, lo-fi, low-down bluesy en scheurt zo in yer face: “You’re the devil woman and I’m the fool.”

Er is ook liefde voor DeWolff, waar ze al eens support voor deden. Ze speelden sinds een eerste demo uit 2012 ook met Mac DeMarco, Girl Band, in zalen door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en je kunt ze ook nog kennen van de Popronde 2014. Belangrijker is waar je ze de komende tijd kan zien en dat valt niet tegen:

Sep 13 Zwemfest, Oudewater
Sep 24 Vera, Groningen
Sep 26 Lust for Live Festival, Dronten
Sep 30 OT301, Amsterdam – Support for Reverend Deadeye
Oct 02 Patronaat, Haarlem
Oct 17 dB’s, Utrecht w/ James Leg
Oct 31 Bitterzoet, Amsterdam w/ Sunday Kids
Nov 07 Cafe Pitcher, Haarlem
Dec 05 De Pit, TerneuzenDeel dit artikel