Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Wand + The Womb
De psychrock van Wand past perfect in het straatje van Ty Segall, Thee Oh Sees en White Fence. Op Le Guess Who? maakten ze er al een psychedelisch experimenteel feestje van, reden genoeg dus om dinsdag op dinsdag 18 augustus naar Patronaat in Haarlem af te reizen. Lees hier waarom je de band ook op Lowlands, ITGWO, Bruis en Incubate moet zien. In Haarlem bijgestaan door de Haagse dreampop band The Womb (ex-Pop Up Animal Kids).

The Dillinger Escape Plan + Raketkanon
Al 18 jaar draait mathcoreband The Dillinger Escape Plan mee en met vijf albums op zak en een geweldige livereputatie, zijn de Amerikanen natuurlijk de must-see van deze week. Het voorprogramma wordt verzorgd door het Gentse Raketkanon. Woensdag 19 augustus in Bibelot Dordrecht en een dag later in Tivoli de Helling in Utrecht.

Traumahelikopter + Dead Ghosts + De Kliko’s
Uiteraard zijn we deze week ook weer in dB’s in Utrecht te vinden. En wel op vrijdag 21 augustus voor Trippin’ Trash met de dodelijke combinatie van garagerockers Traumahelikopter, het Canadese Dead Ghosts en nederpoppers De Kliko’s. Je tien euro is nog nooit zo goed besteed.

No Milk Today
Het wordt zaterdag zo’n 26 graden en waar kan je de dag dan beter doorbrengen dan op het strand? Strandpaviljoen Woodstock 69 in Bloemendaal, om precies te zijn. Daar zie je zaterdag gratis (!) onder andere My Baby, Frantic Vermin en Sunday Kids. Hou je extra geld over voor de cocktails.

Lowlands
Het kan ook niet anders dan dat Lowlands in dit rijtje staat. Want hoewel de gemoederen rond dit oerfestival het afgelopen jaar soms hoog opliepen, zijn er nog steeds kaarten. Bovendien wisten wij een fantastische route voor je te selecteren in de gevarieerde line-up. Aankomend weekend in Biddinghuizen uiteraard!Deel dit artikel