Natuurlijk speelt Jacco Gardner ook en alleen al op zondag kun je je laven aan fijne psychedelica van (Twentse trots) PAUW en de Australische zusterbands Pond en Tame Impala, maar WAND is toch een verhaal apart. De band uit Los Angeles dient die psych met fuzzy garage op en wel zo verleidelijk dat Ty Segall meteen om was. Niet zo gek, met verslavende tracks als Flying Golem. De garagerocker bracht dat heerlijke debuut Ganglion Reef (niet op Spotify, wel hieronder) op z’n eigen God Records uit en zette een gezamenlijke tour op. Meer Lowlands? Check de NMTH-route.

Het fameuze In The Red Records was ook blown away door die vervreemdende synths, dikke distortion en fuzz, die Beatlesque psychedelica en de sprookjesachtige vocalen van Cory Thomas Hanson. De frontman verkeert in Californië geregeld in goed gezelschap: Hij deed nogal wat ervaring op met L.A. garagerockers together PANGEA, Meatbodies en Mikal Cronin (met wie ze vorig jaar een split deden). Bij In The Red zitten ze ook niet te slapen en dus stapten ze in voor tweede album Golem, dat dit jaar uitkwam en alweer een dikke aanrader is:

Daarmee is de productiviteit van de shoegaze psychers geenszins getemd. Gelukkig brachten ze net de zeer gruizige EP Machine Man uit op In The Red. Nog beter is dat de nieuwe langspeler alweer op 25 september uitkomt. 1000 Days wordt de eerste plaat op Drag City en eerste single Stolen Footsteps hoor je hier. En aangezien die tour met Ty Segall Noord-Amerika niet uitkwam, staat de beste oplossing om jouw psychgarage-dorst te lessen deze zondag in de Charlie. Meer Fuzz op vrijdag met Ty en co!

WAND speelt zondag om 17:50 uur in de Charlie. De band is ook te zien in Patronaat Cafe, Haarlem (18-8) op Into The Great Wide Open (4-9), het Bruis Festival in Maastricht (5-9) en Incubate, Tilburg (14-9). Lees ook: de NMTH-route door Lowlands 2015.Deel dit artikel