Met een festivalseizoen dat al in februari begint en de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Nick Oliveri

Als wij Queens of the Stone Age en Kyuss zeggen, gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen. Als wij vervolgens Nick Oliveri zeggen, heb je wellicht minder idee. De voormalige bassist van deze twee superbands toert momenteel met een soloproject en doet op dinsdagavond dB’s in Utrecht aan. Voor een tientje!

Boner Petit met onder meer Santa Fé en Iguana Death Cult

De Utrechtse band Boner Petit bracht, naast twee fantastische videoclips, onlangs haar eerste EP uit vol heerlijke garagenoisepop. Ze werden door Never Mind The Hype, met 24 andere acts, geselecteerd en geadopteerd uit 135 Poprondebands en bestempeld als veelbelovend. Tijd voor een minitour dus! Op woensdag zie je samen met andere Poprondebelofte Santa Fé en Creepy Karpis in Acu te Utrecht. Vrijdag zie je Boner Petit (met Poprondetip Iguana Death Cult en Death By Oxygen) in het V11 schip te Rotterdam en zaterdag (met Creepy Karpis) in De Gym in Groningen.

Ceremony

Op donderdag staan we in de Winston in Amsterdam voor de hardcore punk van Ceremony. De band heeft zich laten beïnvloeden door acts zoals Joy Division (wie niet?), Pink Floyd en Suicidal Tendencies. Het nieuwe album The L-Shaped Man kwam in mei uit en brengt de band voor het eerst in drie jaar weer naar Nederland.

Jimmy Whispers + The Homesick

Zomerse, rammelende, lo-fi indiepop met een verveelde stem is iets waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Vrijdag staan we dan ook uiteraard bij Jimmy Whispers in de Nieuwe Anita in Amsterdam. Bijgestaan door de Friese band The Homesick (met die jongens van Yuko Yuko in de gelederen).

Monolord + Obese

Om de week in stijl af te sluiten, gaan we zaterdag naar Little Devil in Tilburg voor de doom/sludge van Monolord. Bijgestaan door de Utrechtse stoner/sludgeband Obese. Samen voor nog geen tientje.Deel dit artikel