Demented Are Go!

Demented Are Go!

Deze aflevering van ‘vijf concerten die je niet mag missen…’ is speciaal voor iedereen die niet naar Eurosonic Noorderslag kan gaan. Hoewel sommige bands uit onderstaande tiplijst ook in Groningen zullen spelen eind van de week, komen anderen (zoals Scott Kelly & CHVE) niet eens in de buurt van de noordelijke provincie – en zijn dus helemaal speciaal, alléén voor jullie. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

1. Scott Kelly & CHVE 
Deze is voor liefhebbers van zware, donkere, experimentele, folkmuziek. Scott Kelly kennen wij ook als lid van post-doom-metal formatie Neurosis en (onder andere) Shrinebuilder. Strip deze geluidsmuur van haar versterking en voeg iets kwetsbaars toe – dan krijg je Scott Kelly solo. Akoestisch en, vergeleken met zijn groepsprojecten zelfs, fragiel maar absoluut niet minder krachtig. CHVE is een project van frontman en oprichter van de Belgische post-metal formatie AmenRa, Colin H. van Eeckhout. In 2015 kwam de debuutplaat (of: debuuttrack) RASA uit: een haast filmische muziekreis van nét geen half uur lang. Ambient, onheilspellende drone. Enfin. Scott Kelly en CHVE trappen de Europa tour af met twee shows in Nederland: woensdag de 13e spelen ze in Gebr. de Nobel. Vrijdag de 15e is het duo ook te bewonderen op wel een hele bijzondere locatie, namelijk de Pauluskerk in Tilburg.

Trailer:

2. Black Honey // FEWS
Eerder tipte wij de Zweedse/Londense post-punk-shoegazers van FEWS als Eurosonic aanrader, maar deze is voor iedereen die eind deze week niet in Groningen kan zijn. Woensdag de 13e staat FEWS met de garagerockende Brightonians van Black Honey in de Kleine Zaal van Paradiso, Amsterdam. Deze laatste zal ook op de Eurosonic-donderdag te zien zijn, en de 15e in Podium Asteriks (Leeuwarden). Mocht je wel in het noorden zijn: beide acts staan hoog op het menu van de Heavy Eurosonic route.

FEWS:

3. Demented Are Go!
Psychobilly lovers opgelet: de 17e speelt Demented Are Go! hun enige show in Nederland, wanneer ze in het Eindhovense Altstadt de hakken in het zand gaan zetten. Deze Welshmen begonnen meer dan dertig jaar geleden met de aanstekelijke cocktail ‘punk-rockabilly-met-nóg-een-schepje-er-bovenop’, en hebben drie jaar geleden voor het laatst een plaat uitgebracht (Welcome Back To Insanity Hall). Dus, haal die kistjes maar weer uit de kast en smeer eierdooier in je haar voor de kuif… Voetjes van de vloer!

Bodies In The Basement:

4. BLIKSEM // Death Alley
Voor de Antwerpse metalband BLIKSEM is dit de eerste show van het jaar, en daarmee ook het begin van de 2016 Gruesome Masterpiece tour. Ze hebben het podium gedeeld met grootheden als Anthrax, Mastodon en Orange Goblin, en zijn geen onbekende van Roadburn, maar zullen de 15e in De Pul (Uden) staan met de Amsterdamse proto-punkers van Death Alley. Deze laatste gaan ook goed, de plaat Black Magick Boogieland is inmiddels ook aan de andere kant van de oceaan met open armen ontvangen, vorige week verraste ze iedereen met een 7″ ode aan Lemmy: Motörhead (cover Hawkwind)én ze zullen óók op de Noorderslag te zien zijn.

Eerste voorproefje van Gruesome Masterpiece: 

5. Oscar // Hooton Tennis Club // Canshaker Pi
De Londonse Oscar maakt naar eigen zeggen ‘bedroom-pop’, al klinkt dit iets té tiener-meisjes-achtig voor wat het is. Indierock met een beetje Blur, en een rauw haast-Grungy-randje. Hij zal ook op de Eurosonic-vrijdag te zien zijn. De Liverpudlians van Hooton Tennis Club maken feelgood-indierock waar je vrolijk van wordt, en zijn ook op de Eurosonic-woensdag te zien. De garage-boys van Canshaker Pi hebben wij eerder voorgesteld als Noorderslag tip: deze zijn met hun verfrissende garage-indie-rock de ruigste van de drie. Dit zal allemaal plaatsvinden op donderdag de 14e, in EKKO (Utrecht).

Oscar:


Meer concerten? Check ook onze live calendar!Deel dit artikel