Mt. Echo, foto Edwin Smits

Het is alweer even geleden dat we van Mt. Echo hoorden. Het is een van de eerste bands die in ons Bruut Nationaal Product verscheen, tijdens de release van de plaat Cirrus. Nu, enkele jaren en een nog steeds laaiende pandemie later, hebben de Nijmegenaren flink gesleuteld aan nieuw materiaal. Dit zal resulteren in een langspeler genaamd Electric Empire, wiens eerste single en clip Automaton je vandaag exclusief ziet bij ons! Verkoren tot Video van de Week overigens.

Mt. Echo maakt instrumentale post-rock met een proggy sausje. Zo ook in Automaton horen we flarden God Is An Astronaut en Leprous, op een wijze die gestaag opbouwt. Het culmineert in een heerlijk smerig basgeluid en dito gitaarriff halverwege, bijeen geknuppeld door de minutieuze drumgrooves van Rolf Vonk.

Robotica en AI
De video grijpt thematisch ook terug naar de titel, en lijkt de ontwikkeling van robotica en kunstmatige intelligentie  on de loep te nemen. We zien namelijk een gezin bekend raken met een robot thuis, die zelf gaandeweg een steeds grotere rol lijkt te spelen en de bewegingen van de mensen om hen heen na weet te doen. De track is dus afkomstig van nieuwe plaat Electric Empire, die op 28 januari 2022 uitkomt, en is opgenomen in een tijdelijke studio van poppodium Merleyn te thuisstad Nijmegen. Je checkt hem hier:

Automaton van Mt. Echo is vandaag uitgekomen en afkomstig van de nieuwe plaat Electric Empire die op 28 januari 2022 uitkomt. Blijf op de hoogte van de band en nieuwtjes via Facebook en Instagram.Deel dit artikel