De Eindhovenaren hadden het vast anders voorgesteld, zo’n eerste release via Heavy Psych Sounds midden in de pandemie, maar desondanks is Rose of Jericho een uiterst heerlijke stonerplaat geworden. Het wachten waard, ook als je kijkt naar hoe snel de releaseshow uitverkocht raakte (zie het fotoverslag in Effenaar hier). Totdat de Eindhovenaren toch echt weer de weg op mogen, droppen ze vandaag als zoethouder hun allereerste videoclip van langspeler nummer vier. Het uiterst groovy Blackbird is nu als eerste te zien bij ons! 

En die video is heerlijk apart. We zien beelden van massa-toezicht op een nietsvermoedende maatschappij, afgewisseld door clips van de band zelf, waarbij ze zich in een hotel verschansen om drank en drugs door elkaar te mixen. Met alle gevolgen van dien, want gitarist en zanger Mo Truijens komt in een soort bad trip terwijl hij Het Rad van Fortuin kijkt, om vervolgens na een val van een gebouw aangereden te worden door hemzelf. Naast die heerlijk hallucinante video is Blackbird zelf natuurlijk ook een stampende stonersong van jewelste, met een sterke melodielijn en groovy gitaarriff. Daaroverheen gedrapeerd de warme vocalen van Mo. Bekijk de video nu via:

Blackbird is afkomstig van het album Rose of Jericho, op 5 februari uitgekomen via Heavy Psych Sounds, en verkrijgbaar via de Bandcamp of de Heavy Psych Sounds-store. Ook te streamen via Spotify hieronder: 

 Deel dit artikel