Vier keer is scheepsrecht: Daar was zondag dan eindelijk de albumreleaseshow van de Eindhovense geweldenaren van Komatsu. De stonersludgers brachten Rose Of Jericho op 5 februari uit en dachten die op 15 januari al te primeuren in de Effenaar. Daar moest helaas een streep doorheen vanwege de lockdown die medio december als een rouwsluier neerdaalde over Nederland. Uitstel naar 20 februari hielp niet en dus werd ingezet op 12 juni 2021, maar opeens was het zondag al wel zover: als testevent/pilotconcert in een uiteraard uitverkochte Effenaar. Onze fotograaf Paul Verhagen was erbij en dankbaar “om weer livemuziek op vol volume te mogen ervaren!”

Tekst: Redactie NMTH, Fotografie: Paul Verhagen dus

Wat je nog meer moet weten van Rose Of Jericho?
Het betreft het vierde album van Komatsu en de eerste die de Eindhovenaren uitbrachten bij het gereputeerde Italiaanse heavy/stonerlabel Heavy Psych Sounds Records. Die deal hebben de mannen verdiend door keihard te werken en niet ontziend door Europa (en zelfs Brazilië) te ploegen. Op die avonturen klikten ze behoorlijk goed met geestverwante bands en helden als Nick Oliveri die ook bij het label zaten, dat gerund wordt door Gabriele Fiori (van Black Rainbows). Dus was Komatsu ook van de partij, toen de Italianen neerstreken in het Deventer Burgerweeshuis voor Heavy Psych Sounds Fest in 2019.


Op 3 februari, twee dagen voor de release, mocht je al genieten op NMTH van de eerste Komatsu-releaze op HPS. Die was weer van verpletterend gehalte, maar toch hadden de ‘supermassive mothersludgers’ ook een subtiele verrassing in petto. Op de langspeler, die geproduceerd is door Peter van Elderen (TankZilla / PPSR) en opgenomen in Studio Iglesias, ademt de muziek meer dan op de voorgangers. We schreven in februari: “Rose of Jericho is een plaat met een ijzersterke focus, die geen gebrek aan goede songwriting, beenharde grooves en snedige riffs heeft. De gitaarsound klinkt wellicht cleaner en minder sludgey dan op A New Horizon, maar het siert de sound zonder aan stootkracht en groove in te boeten.”

Rose of Jericho van Komatsu is verkrijgbaar via de Bandcamp of de Heavy Psych Sounds-store, maar het is nu eerst tijd om van de platen van Paul Verhagen te genieten!Deel dit artikel