Bowl

Bowl is lekker bezig momenteel. Met een reeks Popronde shows in aantocht, is de band druk bezig met muziek droppen en werken aan een topjaar. We mochten ze eerder deze week al voorstellen, middels onze Popronde Voorstelrubriek. Het verhaal is bekend: vijf gasten van de Herman Brood Academie, wiens leven totaal op zijn kop werd gezet door een show van Franse post-punkband Unschooling. Bowl was geboren, en vandaag mogen we dan een gloednieuwe livesessie in de première laten gaan. Geschoten in Mailmen Studio’s, horen we debuutsingle Options, Variables, Shapes & Angles, plus een nog ongetitelde nieuwe track. Een goede zoethouder voor wanneer je de band her en der kan aanschouwen. 

Inmiddels is Options, Variables, Shapes & Angles al aardig bekend. Een geflipte dwarsligger van een post-punktrack, heerlijk uptempo en hyperactief, ditmaal gespeeld tussen de boekenkasten en tapijten van Mailman Studio. Het opvolgende nummer pakt het een stuk rustieker aan. Maar is zeker niet minder. Een slepende, euforische rocker, met aanstekelijke gitaarlijnen. Beide tracks zijn gemixt en gemastered door de band zelf, en opgenomen door Martijn Groeneveld. Je aanschouwt Live at Mailmen hieronder:

Bowl maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van Bowl per Instagram en Facebook.Deel dit artikel