Bowl

Bowl na het winnen van Clash of the Titans

Inmiddels raakt de festivalzomer alweer op zijn eind, maar niet getreurd. Want over een maand is het alweer zover: dan dompelen ons weer onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Het was vorig jaar al uitermate genieten, en in 2023 doen we dat gewoon weer over. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we eveneens onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met de Profiles in Popronde gaan we de komende zoveel mogelijk van de 13 bands uit onze Talentselectie voorstellen. En we trappen dan ook af met Utrechtse post-punksensatie Bowl!

Inmiddels loopt het binnen hun thuisstad al aardig lekker. De band zorgde voor een volle bak in De Nijverheid, won op overtuigende wijze de Clash of the Titans en hield het momentum gaande met een vette show bij Club 3voor12. Hier bij NMTH doken we er dan ook meteen op toen ze debuutsingle Options, Variables, Shapes & Angles uitbrachten. Voor de band is het allemaal ontstaan vanuit de studie: ”We studeren allemaal op de Herman Brood Academie. Elk blok wordt je ingedeeld bij in een band met mensen uit je klas. Nu was er 1 blok waar we zelf een groepje mochten samenstellen.” Dit was net een paar weken nadat de bandleden Unschooling had gezien, een Franse post-punkband. ”We waren daardoor zo geïnspireerd dat we dachten we moeten ons in dit genre gaan verdiepen. En nu zijn we hier.”

Krakers benefiet
Het leidde niet alleen tot de nodige buzz in hun thuisstad, want ook Piepend en Krakend boekte de band. Dit krakersbenefiet vond plaats in de Grote Zaal van Paradiso. ”Het was al heel erg lang een droom om in Paradiso te spelen en het voelde echt compleet gestoord om nu opeens aan de andere kant van die zaal te staan.” Voor een voorproefje van hun liveshow verwijzen we je graag naar deze livesessie:

Strikes gooien in de rest van het land
Met al een fanschare in Amsterdam en Utrecht, is het vijftal erop gebrand alle hoeken van Popronde te verkennen. ”Zoveel mogelijk spelen is ons doel! En onze koppies over in Nederland te laten zien. Rondom Utrecht en Amsterdam al veel gespeeld, maar juist ook erg benieuwd naar andere locaties. Er komt tevens een tweede single uit binnenkort, gevolgd door een grotere verrassing in het najaar.” We zullen het gauw meemaken in ieder geval. Mis de band dus niet op Popronde dit jaar, en houd hun Popronde-profiel in de gaten. Zo zullen ze al o.a. Leeuwarden, Amersfoort en Den Bosch aan doen.

Bowl maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van Bowl per Instagram en Facebook, en check hun laatste muziek hier: Deel dit artikel