Soms hoeven dingen helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. De mannen van Tricklebolt zijn, onder andere via de Popronde, hard op weg naar roem en rijkdom, maarrrr moeten onderweg nog wel wat beren, klippen en valkuilen zien te ontwijken. Zo is er in de Sallandse (in het oosten van Overijssel) rockband onrust ontstaan over de verdeling van de rechten op het nieuwe nummer Backbite. Dus wat doe je dan? Dan organiseer je een race door het Sallandse (heuvelrug-) landschap. Alle vier in een ‘snelle bak’ en gas erop en onderweg proberen elkaar met trucs uit Canonball Run en Mario Kart de loef af te steken. Die coureurskwaliteiten kunnen de vijf jongens goed gebruiken, want ze moeten sowieso naar 20 Popronde-shows navigeren! Dit weekend is het even rustig, maar de 26e wacht Wageningen.

Het lijkt zo’n beetje het tegenovergestelde van de klimaatmarsen die wereldwijd steeds meer navolging krijgen, maar het levert wel een verdomd leuke video bij die vandaag verschenen nieuwe track op. Backbite is de eerste single van Tricklebolts nieuwe plaat, die zo maart 2020 het daglicht moet zien. De tweede langspeler van de jongens is dit voorjaar opgenomen in de Galloway Studio in Nijmegen. Wat ook mooi uitkomt voor deze video van de week en het thema: Backbite is muzikaal gezien nogal een furieuze snelwegtrack, zo’n plankgasrocker waarbij je kilometer- en toerenteller op hol slaan.

Die eerste indruk is helaas geen daalder, noch een eurocent, waard maar een misleidende: Het nummer handelt namelijk over de roddel en achterklap die onmiskenbaar bij het leven in een kleine gemeenschap horen: ‘Wanneer je, zoals de meeste leden van Tricklebolt in een klein dorp woont, ontkom je soms niet aan de keerzijde van het gezellige ‘ons kent ons’. Al helemaal niet wanneer je haar langer is dan gemiddeld…’

Live & loud, Maarten Donders & video
Het nieuwe album wordt straks voorzien van artwork door Maarten Donders (donders inderdaad!), maar dat duurt dus nog even. In de tussentijd gaat Tricklebolt nog meer clips schieten, want in november wordt een tweede single met video uitgebracht. Verder zijn ze druk met het opzetten van een NL clubtour na de release en andere wilde plannen. En dan zijn er natuurlijk nog die minimaal 17 resterende Popronde-shows waarvoor ze dit najaar naar elke uithoek van het land racen om te “SPEEELUH!!” Daarnaast spelen ze nog een drietal grotere supports voor de Amerikanen van Y&T, op 3, 4 en 5 oktober, in respectievelijk Hedon in Zwolle, De Boerderij in Zoetermeer en De Pul in Uden.

Alle Popronde-data vind je onder de video:

TRICKLEBOLT x POPRONDE (NMTH-route)
Wageningen: 26 sept – Daniels
Den Bosch: 04 okt – De Knillispoort
Utrecht: 10 okt – Back&Fourth
Venlo: 12 okt – Hatseflats
Harderwijk: 13 okt – Gauwigheid
Assen: 17 okt – De Dependance
Doetinchem: 18 okt – Café De Engelenbak
Amersfoort: 19 okt – Boothill Saloon
Arnhem : 25 okt – Café Vrijdag
Hoorn: 27 okt – Het Huis Verloren
Emmen: 31 okt – Grote Kerk
Zwolle: 01 nov – In De Buurt
Rotterdam: 02 nov – de Zondebok & ’t Zwarte Schaap
Alkmaar: 08 nov – ’t Kooltuintje
Deventer: 09 nov – Burgerweeshuis
Hilversum: 10 nov – Karroesel
Enschede: 15 nov – RocksDeel dit artikel