Twee maanden terug kwam het Bredase At First met Samsara, de eerste single en videoclip van het aankomende debuutalbum Deadline. Een groovy altmetal stamper met een episch randje, die vervolgens een maand lang in ons Bruut Nationaal Product belandde. Maar nu de deadline van Deadline met rasse schreden nadert, stampt de band een nieuwe videoclip uit de grond. For What It’s Worth is de nieuwe single, en bij ons op deze vrijdag de 13de verkozen tot Video van de Week. En gezien de opvolger van hun eerste ep Dreams Inc zelf geproduceerd wordt, laat de track dan ook een verrassend vettig geluid horen. Niet mis dus!

For What It´s Worth laat in ieder geval een goed uitgewerkte sound horen, voortbouwend op hun eerste ep Dreams Inc maar beduidend verfijnder en volwassener. Een duidelijke groei dus, mede dankzij wat subtiele experimentele elementen, zoals een orkestraal intro, lage samen samenzang en zelfs progressief aandoende riffs. Maar naast die nieuwe foefjes is de track groovy en hakkend, meermaals opbouwend naar een episch refrein gedragen door de zang van Jamie Jochems.

Tekstueel gezien draait For What It´s Worth om de maatschappij, en de verantwoordelijkheid die rust op deze generatie bij het voortbestaan. ´´We leven in een tijd waar een duidelijk kantelpunt te zien is. Een tijd waarin onze toekomst niet zo zeker is als de toekomst van voorgaande generaties. Een tijd waarin we zelf moeten investeren in onze toekomst, waar zeker enige druk bij komt kijken. In onze nieuwe single stellen we de vraag wat nou echt van waarde is. Gaan we problemen vooruit schuiven naar de volgende generatie of gaan we investeren in onze toekomst?´´ De video zelf laat fragmenten zien van het opnameproces, van serieus bezig zijn tot bloopers wanneer de samenzang mislukt. Op 1 februari 2020 brengt At First het debuutalbum Deadline voor het eerst live ten gehore in Mezz Breda, met ook Pandora´s Key op het programma. De video van For What It’s Worth bekijk je alvast hier:

For What It´s Worth is ook te streamen via Spotify hieronder. Op de hoogte blijven van At First en hun nieuwe release? Like dan hun Facebook-pagina, of check ze uit via Spotify:

 Deel dit artikel