Thistle Sifter, foto Lisanne Lentink

Qua heavy muziek zit het zeker wel snor in Nederland. Maar toch vragen we het ons nog weleens af: waarom zijn er niet meer atmosferische post-rockbands? Enfin, als je er net zo als ons zo over denkt, kom je deze woensdagochtend aan je trekken. Thistle Sifter bracht twee jaar terug nog de plaat A Spectral Moon uit, een rustieke ambient/post-rockplaat, waarvan het middenstuk The Great Conjunction een blik gaf in de potentie van dit eenmansproject. Nu is daar nieuwste single In Abundance, een track waarin de in Utrecht wonende Engelsman Pete Barnes zich nog meer in post-rock en noise bijt. En met diens meditatieve visuals een goede voor Video van de Week. 

Hoe Thistle Sifter tot stand kwam is niet van vrolijke aard: na een heftig fietsongeluk in 2020 en een lange herstelperiode, vond Pete zijn heil in meditatie en mindfulness. Het is een aspect dat in Thistle Sifter naar voren komt: introspectieve, tranceopwekkende post-rock die zorgvuldig speelt met spanningsbogen. Zo ook op In Abundance, die eerst nog met serene ambient tonen en kalme ritmes zijn opwachting maakt. Maar als de visuals, gemaakt door Thomas van Gaalen en Sanne de Bruijn, intenser en grootser worden, komt dat ook terug in de muziek. Heerlijk zware post-rockslagen a la Explosions in the Sky en God Is An Astronaut, die geen somberheid uitstralen, maar licht en euforie. Kortom, erg vette track! In Abundance is afkomstig van gloednieuwe plaat Circles die aanstaande vrijdag verschijnt en gevierd wordt met een releaseshow in De Nijverheid op zaterdag 27 januari (tickets). Check In Abundance nu via:

In Abundance van Thistle Sifter is op vrijdag 19 januari uitgekomen en tevens te streamen via Spotify. Blijf tevens op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel