Waar blijft de tijd? Het is alweer twee jaar geleden dat het Illuster op ons pad kwam, eveneens rond de feestdagen met fraaie langspeler Iridescent. Hoe het daarna verliep weten we allemaal, maar gelukkig betekende het ook voor deze Haarlemse post-metalbelofte een tijd van schrijven en sleutelen aan nieuwe muziek. En dat resulteert vandaag in het epische Magnolia, met recht verkozen tot Video van de Week, opnieuw weer een beeldschone mengeling van post-rock, black metal, shoegaze en sludge. 

De video en track is mede tot stand gekomen dankzij NHPOP, een platform dat dankzij diverse projecten bijdraagt aan de popcultuur in Noord-Holland. Een van die projecten is het Popkanjers-traject, waarmee Illuster een bijdrage ontving voor het maken van Magnolia, bijgestaan door in dit geval Patronaat Haarlem als ambassadeur.

Magnolia
Erg fijn dus voor de band, maar ook voor ons, want net als langspeler Iridescent is Magnolia een muziekstuk dat zeker gehoord mag worden. Met een video deels opgenomen in Patronaat, biedt het nummer een goede voortzetting van het debuut, maar wel met wat veranderingen. Muzikaal klinkt het allemaal nog een stapje verschroeiender, dynamischer en afwisselender, resulterend in een uiterst krachtig epos. Denk aan een mix tussen de recente platen van MØL en Deafheaven, met atmosferische post-rockelementen à la MONO, en je hebt een waanzinnig goed totaalpakket. Luister maar eens hoe het heerlijk emotionele refrein en diens dromerige samenzang op hemelse wijze samenklapt met de gruizige soundscapes, om even later weer stormachtige blasts over je heen te krijgen. Simpelweg waanzinnig dit! Beluister hem als de wiedeweerga via:

Magnolia van Illuster is naast YouTube tevens te streamen via Spotify en Bandcamp. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel