Green Policy

Het is alweer een jaartje terug dat we van Green Policy hoorden. Destijds met het vernuftige Killerbug, die bijgestaan werd door een erg ludieke videoclip met een coronathema. Vandaag is het kwartet bestaande uit zanger/gitarist Dave Bouquet, gitarist Diede van Dokkumburg drummer Milan Massar en bassist Roan Grasmeijer terug met een al even ludieke videoclip. Pyromaniacs is namelijk niet alleen een vlammende nieuwe track, maar schuwt ook het vuur zelf niet. Daarom met recht verkozen tot Video van de Week, hier bij NMTH HQ! 

Pyromaniacs komt in ieder geval alvast erg lekker uit de hoek. Net als Killerbug hiervoor hebben we te maken met een aangenaam stampende track, met een gestage groove en een erg gave, licht psychedelische melodielijn van leadgitarist Diede. Dit wordt afgemaakt door de rauwe strot van gitarist Dave en een weelderig opgebouwde bridge, met een hevig fuzzende breakdown. De video zelf toont ons het kwartet als een stel sekteachtige monniken, op zoek naar een ogenschijnlijk onschuldige jongedame om te dienen als offer. Totdat die rol wordt omgedraaid en frontman Dave op het vuur terecht komt. Erg fraaie track en al even fraaie video, je checkt hem hier:

Pyromaniacs is geproduceerd en gemixt door Bart Laan en is tevens op Spotify te streamen. Blijf op de hoogte van de band via Instagram en Facebook.Deel dit artikel