Another Now

Het gaat lekker met Another Now! Niet alleen rakelde het debuut OMNI van deze metalcore mannen honderdduizenden streams op via Spotify, maar stonden de heren ook nog eens op festivals als Submit Fest en Jera On Air dit jaar. Met vervolgens in oktober ook nog eens binnenlandse tour in het vooruitzicht, is het tijd om dat alvast met wat voorpret in te luiden. Vorige week is namelijk de deluxe editie van het debuut uit, simpelweg getiteld OMNI+, met drie remixes en een gloednieuwe, nooit eerder uitgebrachte track. Laatstgenoemde is getiteld Stream, tevens voorzien van een fraai geschoten clip die nu hieronder te zien is, verkozen tot Video van de Week! 

En Stream klinkt opnieuw zoals je mag verwachten van dit groepje bulldozers. Metalcore die uitblinkt in een groovy bruutheid, met veelvuldig gebruik van industrial klanken en melodieuze cleans. Snoeiharde breakdown? Eveneens check! Stream was de eerste demo in het maakproces van het album. Al geschreven in 2020, maar welke uiteindelijk het debuutalbum niet heeft gehaald. Door het herschrijven van de teksten en het heropnemen van de vocalen van Stream is er nieuw leven in geblazen. Aldus vocalist Stef Rikken: ‘’De track symboliseert onze angsten tijdens het maakproces van OMNI. Er zijn veel momenten dat we enthousiast hadden moeten zijn over de creaties die we maakten, maar vaak namen de negatieve gedachtes de overhand. Het was lastig om een positieve energie vaste te houden, doordat we lang geen live shows konden spelen, maar ons ook niet vrij voelden in onze privélevens. Met deze nieuwe versie van Stream laten we het verleden achter ons en richten we ons op de toekomst.’’ Stream hoor je nu hieronder:

Stream van Another Now is afkomstig van ONI+ en naast Spotify ook te bestellen als deluxeversie via de Another Now webshop. Blijf op de hoogte van de band en hun opkomende tour via Facebook en Instagram.Deel dit artikel