The Charm The Fury - EchoesHete video’s, vers van de edit. Uit de vele, vele video’s die dagelijks op NMTH afgevuurd worden, hebben we vier recente en om meerdere redenen relevante video’s voor je geselecteerd. In het geval The Charm The Fury ligt de relevantie er met dikke scheppen bovenop. De Amsterdamse metalband is opgepikt door het grote Nuclear Blast en samen blazen ze alles en iedereen omver richting de aanstaande albumrelease. Ook stonersludgers Komatsu (bijna op tour), psychobilly-bazen Batmobile (deze zaterdag op Scumbash!) en 18 Miles (Mokum metalcore goes Melkweg) branden van relevantie en bakten een beste video bij die nieuwe muziek.

THE CHARM THE FURY – ECHOES
De Amsterdammers racen richting het nieuwe album The Sick, Dumb & Happy, dat 17 maart wordt uitgebracht door Nuclear Blast Records en Arising Empire. Nadat ze eerder al Down on the Ropes lieten horen/zien, is het nu tijd voor de politiek geladen single Echoes. “We hebben deze song geschreven als reactie op de aftermath na de aanval op Charlie Hebdo in Parijs in 2015”, legt drummer Mathijs Tieken uit. “Destijds borrelde er een debat op over of we anderen – vooral op het gebied van religieuze waarden – moeten kunnen beledigen en of vrijheid van meningsuiting ook te ver kan gaan. Naar onze mening is het vrij kunnen uiten van kritiek het enige dat staat tussen ons en de totale afbraak van de beschaafde maatschappij zoals we die kennen. Uiteindelijk is aanstoot iets dat je neemt, niet geeft.”

In de bijgaande video belichaamt frontvrouw Charlotte Westendorp die strijd, en net als in de vorige video heeft ze het zwaar. Live gaat de groep tekeer met UK metalcore-groep Bury Tomorrow: die tour begint 4 april in Patronaat, Haarlem en staat een dag later in Kavka in Antwerpen.

KOMATSU – SURFING ON A LANDSLIDE
Vergeet Lampegat, Komatsu komt uit Eindhoven en staat aan de vooravond van een stevige Europese tournee met The Freeks. Vanavond trappen ze af in Rome, waar ze onder meer de nare herinneringen aan het vorige bezoek zullen wegspoelen. Surfing On A Landslide staat op het aanstaande album van de groep. De laatste plaat Recipe For Murder One kwam in september uit met een nummer van Nick Oliveri erop en andersom leverde Komatsu met Lockdown een van de sterkste bijdragen voor Oliveri’s laatste release N.O. hits at all, volume 1.

Het nummer klinkt verrassend: Alsof de heavy Brabanders met de stadgenoten van Radar Men From The Moon een Kraut-duel aan zijn gegaan, terwijl er ook fijne vleugen post- en progrock in de instrumentale kneiter zitten. De video is lekker DIY, zelf geschoten in de eigen repetitieruimte. Wanneer we Komatsu weer in Nederland kunnen zien? Midden april op Paaspop in Schijndel en 22-04 in De Meester in Almere in ieder geval. Daarna gaat Zuid-Amerika voor de bijl. Het Belgische Retie Rockt staat voor 10 juni ook al even in de agenda.

BATMOBILE – BATMO MANIACS
Hoeveel Nederlandse bands kunnen ruim dertig jaar ervaring in de schaal leggen? Niet veel he. Psycho- en rockabilly-veteranen Batmobile wel en ze gaan ook nog even door. Het nieuwste album Brand New Blisters komt 3 maart uit en dat is precies op tijd. Op zaterdag 4 maart doopt de ‘neo-rockabilly/psychobilly’ band die plaat namelijk op het Scumbash Festival in Rotterdam, waar ze al sinds de eerste editie huisband zijn. Dit is de eerste single, video en openingstrack:

18 MILES – THEATRE
Gretig vijftal uit Amsterdam, dat nog ongetekend (ongeketend) is en de tweede EP wel even lekker in de Melkweg gaat presenteren. We zagen ze onlangs al hardcore heaven The Sound Of Revolution openen ‘met ontzettend opgefokte, puur agressieve, gefrustreerde en ook positieve moderne hardcore’. Theatre is de gloednieuwe video van de aanstaande EP ‘The Grey’, die op vrijdag 7 april tegelijk met de re-release van de vorige EP ‘Revive’ uitgegeven wordt. Een en ander krijgt extra cachet door de presentatie in de Melkweg samen met Your Demise 2004 en Hawser.Deel dit artikel