Drive By Wire Pressphoto2Drive By Wire_SPELLBOUND_COVERDe IJssel stroomt bijna de stad in, maar Deventer heeft de noodtroepen al klaar staan. Te beginnen met Drive By Wire, dat een flinke dam opwerpt met een partij stuwende stonerrock. Dat doet het Overijsselse viertal al jaren, maar in 2018 pakken ze de extra versnelling erbij. Het vierde album Spellbound is af en komt 24 februari uit bij Argonauta Records. De langspeler wordt diezelfde avond gepresenteerd in het Burgerweeshuis. Check het artwork hiernaast. Vandaag hoor je ook eerste single Where Have You Been, en zie je die eersteling want er is een knappe en winterse video bij geschoten.

Drive By Wire tekende eind 2016 al een deal bij Argonauta Records. Het Italiaanse dat je kent van releases van Komatsu, OBESE en (26 januari althans) An Evening With Knives, zorgde voor een wereldwijde (re)release van alle DBW-platen. Zo gaat dat ook voor de cd-release van Spellbound, waarvoor het kwartet weer de studio van Guido Aalbers (QOTSA, The Gathering, Muse, Masters of Reality). Voor de vinyl-release tekent Minstrel Music, terwijl de band zelf de digitale distributie regelt.

Je hoeft trouwens niet tot eind februari te wachten om de Deventer formatie aan het werk te zien. Net als in 2017 gaat Drive By Wire vlammen in de Groningse Benzinebar tijdens Eurosonic. Niet op de NMTH x SOZ x TapeTown showcase (donderdag 18-1), maar een dag later. Diezelfde dag (vrijdag 19-1) speelt de groep nogmaals in Cleopatra. En na de albumrelease (24-2 in Burgerweeshuis) zijn er meer plannen, waarvan de gig op 31 maart in Jack’s Music Bar, Zwolle al zeker is. Data op een rij onder de video:

DRIVE BY WIRE LIVE:
19-01-18 Benzinebar (Eurosonic), Groningen
19-01-18 Cleopatra (Eurosonic), Groningen
24-02-18 Burgerweeshuis (albumreleaseparty), Deventer
31-03-18 Jack’s Music Bar, Zwolle
Drive By WireDeel dit artikel