Drive By WireIn Deventer luiden ze de feestdagen in met de nodige goede vooruitzichten. Stonerrockers Drive By Wire hebben namelijk getekend bij Argonauta Records. Het Italiaanse label, dat ook de platen voor OBESE en Komatsu doet, gaat eerst het tweede album The whole Shebang (uit 2015) opnieuw uitbrengen. Daarna volgt het nieuwe, eind 2017, te verschijnen derde album en daarvan hoor je vandaag een eerste track. Althans een beste teaser van de video van die track.

Beide albums van Drive By Wire worden wereldwijd verkrijgbaar, dankzij het uitgebreide distributienetwerk van de Italianen, dat onder meer Cargo Records, Cobraside en Plastichead omvat. Argonauta Records is gespecialiseerd in heavy genres als sludge, doom, stoner en post-metal, en past dus perfect bij de stoner van de Deventenaren.

Drive By Wire is al tien jaar bezig en toonde in het laatste jaar (het jubieumjaar) progressie door festivals als de Zwarte Cross, Woolstock en het Duitse Generatorfest aan te doen, plus headlineshows in Nederland en een tour door Griekenland. Voor de koemnde tijd staan shows in Frankrijk, België en Engeland op de kalender.

Op 6 januari 2017 brengt de groep de eerste nieuwe single Blood Red Moon uit. De singlepresentatie volgt een week later in Groningen: vrijdag 13 januari in de beruchte Benzinebar tijdens Eurosonic. Blood Red Moon is opgenomen en geproduceerd door Guido Aalbers (die werkte met onder meer QOTSA, Muse, The Gathering, Paceshifters) en hier is alvast een sneak preview:Deel dit artikel