Fuel The Fire SOZ esnsHet kon verdikkeme niet uitblijven ook he: Na de mayhem op ESNS17 in de Kar keert NMTH terug in Groningen met wederom een vlammende Eurosonic showcase: Fuel The Fire! Ditmaal op donderdag 18 januari in de beruchte Benzinebar (Hoekstraat 44) en met partners SOZ Concerts en het Deense Tapetown. Namens NMTH komen in de ring: An Evening With Knives (Eindhoven post-metal) en Every Stranger Looks Like You (Vlaamse post-hardcore). De verdere programmering liegt er evenmin om en bestaat uiteraard uit hard blazende, sexy en podiumopvretende acts, en wel: Komatsu, Abdomen, The K., Rectum Raiders, Rhinorino en Modest.

De ESNS18 mayhem vindt plaats op donderdag 18 januari van 17.00 tot liefst 3.00 uur. De 8 acts treden dus op in een tijdsbestek van zo’n tien uur, waarbij het zwaartepunt tussen 17.00 en 20.00 uur en tussen 22.00 en 3.00 uur ligt. Als in: Going in and out with a bang! Je bent van harte welkom in Benzinebar, gelegen aan de Hoekstraat 44 en dus op slechts 10 minuten lopen van de Vera. Uiteraard is het hele festijn GRATIS toegankelijk, ja ook voor jou ja, en ook zonder ESNS-bandje. Je krijgt er ook nog een welkomstdrankje en -hapje bij zodra je binnenwandelt gedurende het officiële programma tussen 17:00 en 20:00 uur (zolang de voorraad strekt).

DE LINE-UP

Abdomen (NL)
Rhinorino (NL)
Komatsu (NL)
Modest (DK)
An Evening With Knives (NL) — NMTH
Rectum Raiders (NL)
The K. (BE)
Every Stranger Looks Like You (BE) — NMTH

Het geheel wordt uiteraard extra vettig omlijst door gepast geweld vanachter de draaitafels.

>>>>>  Zet jezelf vast op aanwezig in het Facebook-event. <<<<<

WAAROM WE VOOR DEZE BANDS KOZEN:
NMTH wil juist op een evenement als ESNS ook talent voorstellen, muziek van groepen die wat ons betreft meer aandacht verdienen. Die jas past wat ons betreft alle bands van deze avond en we hebben besloten één Nederlandse en één Belgische band uit te lichten waar we zwaar in geloven.

An Evening With Knives is een band die we al een tijd volgen, die we onder meer steunden tijdens Popronde 2015 toen de Eindhovenaren in de NMTH-selectie zaten en een goede eerste EP loslieten.  Inmiddels is de groep flink gegroeid, is de mix van post-metal en stonerdoom nog gruwelijker en gevat op debuutplaat ‘Serrated’, die 26 januari uitkomt via het Italiaanse Argonauta Records (CD) en Lighttown Fidelity (vinyl). Vanochtend stelden we het eerste nummer en video aan je voor, check ‘m hieronder.

Every Stranger Looks Like You blies ons ook in de zomer van 2015 al van de sokken en kwam even later al met een live-sessie die de power en gezonde agressie in de songwriting en post-hardcore van de Vlamingen ten volle tot uiting liet komen. Eind 2016 bleek dat ze die belachelijk vadsige Brakelse post-hardcore ook op albumlengte konden produceren, en de uitgebalanceerde debuutplaat mag er zijn. We hebben er lang op gewacht, maar zijn trots dat we ze nu een podium kunnen bieden om ze verder aan Nederland voor te stellen.

EN DAT KLINKT ZO:
Meer informatie over de bands volgt, hieronder heb je vast de line-up in muziek, inclusief de net geprimeurde videoclip van An Evening With Knives en een van de harde prijsnummers van het debuutalbum van Every Stranger Looks Like You.


Deel dit artikel