Briqueville op Doomstad #2 in Ekko, foto: Rob Sneltjes

Briqueville op Doomstad #2 in Ekko, foto: Rob Sneltjes

Doooooommmmmm! Heerlijk weer. Die hadden we even nodig, niet dat we met recent werk van Monolord en Ufomammut helemaal droog stonden, maar deze Akte van Briqueville doet het wel bij ons. Al was het maar omdat het die über-intense Doomstad #2 show in herinnering brengt. Man wat kwamen de Belgen daar dichtbij, dichtbij de perfecte doom- en post-metalshow ook. Naargeestig ja, zwaar, unheimisch, bruut em dreigend ook, maar tevens melodieus en meeslepend en bijzonder sterk opgebouwd. Akte V1 is de tweede single van Briquevilles tweede album, dat II gaat heten en op 29 september verschijnt via Pelagic Records.

De eerste vier aktes (van het zelfgetitelde debuutalbum) zitten al diep in onze ‘genen’ verankerd na vele draaibeurten en sets op Roadburn, Eurosonic en Motel Mozaique. Dit is niet de eerste keer dat we je deze akte tonen, want het album II is al eerder uitgekomen in februari (via Brisk/NEWS) maar volledig uitverkocht. Ditmaal stapt Pelagic in en gaan de mannen (?) voor een groter aangepakte rerelease. De fysieke exemplaren bestel je via deze link.

Briqueville gaat later dit jaar met brute landgenoten Steak Number Eight en Brutus op stap. Dat trio is te zien op 22 december in Mezz, Breda en 5 januari 2018 in dB’s, Utrecht. Right, tijd om je onder te dompelen in Akte VI, dat een zeer gepaste duistere video mee heeft gekregen. We lijden mee met de hoofdpersoon, waarmee het na elf tergende minuten niet al te best lijkt af te lopen…Deel dit artikel