Voltage op de Popronde, foto Sharon & Maureen Fotografie

Voltage op de Popronde, foto Sharon & Maureen Fotografie

De Popronde van 2017 mag dan voorbij zijn, de koek is nog niet op. Zo hield Voltage op ons verzoek een verslag bij van een van hun meest enerverende weekends, waarbij ze naast vier Popronde-optredens ook nog Bierpop veroverden en de ochtendshow van Giel Beelen aandeden. Ze legden het vast in video en tekst! Daarmee is de kous nog niet af, want we gaan Voltage, en die 26 andere acts uit de NMTH x Popronde-selectie nog goed in de gaten houden.

Kom er maar in met dat verslag mannen:

Dat was ie dan, gisteren was de laatste officiële Popronde. Partyhardy in de Q-Factory te Amsterdam. Zelf hoefden we helaas niet te spelen maar we zijn louter positief: des te meer kans om een aantal collega artiesten te bekijken en met een hoop gezellige mensen te kletsen! En eerlijk is eerlijk, we hadden ons Popronde-avontuur een week eerder al met een klapper afgesloten. We speelden in het weekend van 16 tot en met 19 november namelijk 6(!!!) shows! Waarvan 4 Popronde-shows, 2 shows op Bierpop en als kers op de taart stonden we maandagochtend om half 7 bij Radio Veronica bij Giel Beelen in de ochtend.

Bekijk hier een toffe sfeer impressie van het weekend:

DONDERDAG 16-11
Hoewel we ongeveer ieder weekend wel spelen is zes shows in een weekend een hoge uitzondering. Donderdag 16 november hadden we precies genoeg tijd tussen thuiskomst van onze dayjob en de aankomst van de tourbus om een hapje te eten en de koffers te pakken. First stop: café Bel Air in Breda. Een toffe show waar de Fresh Prince grappen natuurlijk niet achterwege konden blijven.

Voltage op Popronde Emmen, foto Silvie Kalteren

Voltage op Popronde Emmen, foto Silvie Kalteren

VRIJDAG 17-11
Next stop: Enschede. Allereerst een korte semi-akoestische show bij platenzaak Bij Klaas. Klaas is een toffe peer maar hij had bedacht om ons met 4 graden Celsius buiten neer te zetten. Gelukkig doet een goeie tas zwarte koffie wonderen en is het publiek in het mooie Oosten altijd gezellig! De eigenaar van KLOF, de winkel tegenover ons aller Klaas, was uit zijn winkel gekomen om onze show te checken. Hij vond het zo te gek dat hij onze plaat in zijn winkel aanzette, een kleine endorsement en bier aanbood.

Het resultaat was een garderobe upgrade en een perfect tijdverdrijf tot onze Popronde-show in café Rocks. Een soort van thuiswedstrijd, aangezien we al vaker in Rocks hebben gespeeld. Een absolute aanrader om een keer te gaan een biertje te drinken of met je band te spelen. Altijd tot de nok toe gevuld met rockliefhebbers! Eigenlijk hadden we op tijd naar het hotel gemoeten, maar aangezien de boys van Grim Tim na ons moesten zijn we even blijven hangen.

ZATERDAG 18-11
Dan is het zaterdag 18 november, de dag waar wij en onze crew al maanden naar uitkeken: Bierpop! Maar eerst nog even langs the Fellowship Of Acoustics. Een walhalla voor gitaristen. De nieuwe collectie vintage gitaren was net binnen. Wij kregen een exclusieve preview van een fijne selectie akoestische gitaren uit de jaren ’30. Mijn god.. We hebben maar niet gevraagd wat ze kosten..

Anyway: Tijd voor Bierpop, het festival van Miss Montreal. Dave en Sanne zijn na The Voice goede vrienden gebleven. Mensen vragen vaak of Sanne nog iets voor ons betekent. Jazeker! Let op: De line-up van Bierpop 2017: Di-rect, Bökkers, Waylon, Miss Montreal én wij! Los gaan op Bökkers, omkleden, nog een slechte mop tappen en gas erop! Spannend, want je staat als klein bandje ineens tussen de grote jongens. Maar wanneer 5.500 man al bij de eerste paar maten volledig uit hun dak gaat, dan weet je dat het goed zit. Dit was oprecht het vetste dat we so far gedaan hebben. Tijd voor een afterparty! We lagen om 6 uur zo zat als een tientje en zwaar tevreden op bed. Heerlijk!

Voltage op Bierpop, foto Ruben van Vliet

Voltage op Bierpop, foto Ruben van Vliet

ZONDAG 19-11
De laatste Popronde-show in Meppel voelt de ochtend erop een beetje gek. Nog high van de Bierpop-experience, sommigen dronken van de afterparty en vooral moe van de 5 shows in 3 dagen hebben we ons in de bus gehesen en zijn we naar Meppel gereden. Toen het tijd werd om onze show te spelen hebben we ons zelf dankbaar herinnerd aan het feit dat Popronde te gek is en dat ook deze show net zo vet moet zijn als alle andere. Dus zo geschiedde! In Meppel werd het laatste restje energie uit de tank geschraapt voor een supervette show. Rock ‘n roll spelen in het Oosten is gewoon een absolute aanrader! Het publiek houdt van die muziek en gezelligheid. Helaas konden we niet blijven hangen voor de afterparty van deze laatste Popronde-show. Op tijd naar het hotel en op tijd naar bed, want om half 6 gaat de wekker. Giel Beelen in de ochtend, te gek! Helaas kunnen met name Dave en Gijs de hotelbar niet weerstaan en hebben we zoals gebruikelijk tot laat zitten drinken en internetgekkies na zitten doen. Zoals het hoort zullen we maar zeggen, haha!

MAANDAG 20-11
Onze Giel had tijdens Bierpop diep in het glaasje gekeken. We konden dus gezellig napraten over een te gek feestje! Na het interview speelden we onze single Blue Highway, Vervolgens tijd voor een extra bakkie pleur, even lachen en 20 minuten later de top1000 cover nailen. Lekker!

Na kort nababbelen zat ons master tourweekend erop. We zijn we terug in de bus gestapt naar het mooie Brabant. Tijd voor bed en bankzaken!

VOLTAGE LIVE
09-02: Poppodium Iduna – Drachten
03-02: Estrado Harderwijk – Harderwijk
17-02: Nirwana – Lierop
10-03: De Pul Uden – Uden
23-03: Gebr de Nobel – Leiden
14-04: Xinix Poppodium – Nieuwendijk
29-04: Muziekcentrum De Bosuil – Weert

Check ook het interview dat de mannen van Voltage eerder met NMTH deden en natuurlijk het dit jaar verschenen tweede album Around The Bend:Deel dit artikel