Tony Clifton, foto Sara Luna van Grinsven

Tony Clifton, foto Sara Luna van Grinsven

Je weet vast nog hoe we maandagavond onze Popronde-selectie bekendmaakten: Liefst 27 acts gaan we volgen en zoveel mogelijk supporten rond dit Popronde-seizoen. Een van de zekerheidjes in die selectie was Tony Clifton, zo vond ook de Popronde die de muziek van de Haarlemmers zette onder de sicke introuctievideo. Was You Could Be My Bitch al een up-tempo garagerocker van formaat. Nu is er All You Gotta Do dat iets minder Arctic Monkeys is, en wat meer stonergroovend, maar evenzeer rauw als The Stooges en opzwepend, niet in het minst dankzij die kekke “Whoooo” kreetjes. Of zoals Suburban het samenvat: “A great great song by the even better band Tony Clifton.”

Nog beter: we hebben er meteen ook de video bij voor je en die mag er zijn: een bundeling van een hele serie natte jongens- en meisjesdromen in de concertzaal. Laten we hopen dat het er vanavond net zo aan toe gaat als ze het voorprogramma van Slo-Burn in Patronaat verzorgen. Of anders toch zeker op zaterdag 8 juli op Stone Rock in Dalfsen.

Waar we net Haarlem schreven, had eigenlijk Velsen moeten staan, maar he het is om de hoek he. Suburban Records komt niet uit de lucht vallen, want het smerige Haarlemse platform heeft Tony Clifton in de talentpool geworpen en Full Spectrum heeft ze eveneens in de smiezen zo begrepen we. De beloofde rollercoaster aan emoties komt helemaal los en we blijven achter met een ontembare zucht naar meer TC.Deel dit artikel