Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen en café’s snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Cortonville licht in de duisternis: hier lees je om de twee weken een lijst met tien niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Disappears

Als je Disappears googlet kom je al gauw uit bij termen uit zoals intens, donker en uiteraard “muren van geluid”. De vergelijking met A Place To Bury Strangers is al gauw gemaakt. Waar het om gaat: indierock met shoegaze invloeden die zacht gezegd, lekker binnenkomen. Kom maar op met die echo’s! 27 mei te zien in Bitterzoet.

The Replacements

Op 30 mei staan misschien wel de grondleggers van de indierock in de Paradiso: The Replacements. Still going strong sinds de jaren 80 met spraakmakende concerten en legendarische tv-optredens. Na een achtdelige cd-box met al hun werk tot nu toe, schijnt er ook nieuwe muziek op komst te zijn. Deze geschiedenisles indie mag je uiteraard niet overslaan.

Soccerrocker

Eén van de sportiefste muzikale dagen van het jaar komt er weer aan: op 30 mei is het tijd voor Soccerrocker. Een voetbaltoernooi en rockfestival in één en dat alles in Amsterdam. Voor helemaal noppes zie je The Miseries (de nieuwe band van Tim Knol) , The Black Cult, Orange Skyline, The Elementary Penguins en The Great Communicators. Oordoppen en scheenbeschermers verplicht.

Woodlum festival

We hebben het al eerder over Woodlum gehad. De focus van dit jonge festival ligt op rauwe muziek met een eigenzinnig karakter. De line-up bestaat uit lokaal en opkomend (inter)nationaal talent. Blues, psychpunk, americana, garage en rock ’n roll voeren de boventoon. Onder meer bevestigd zijn: My Blue Van, The Black Marble Selection, El Pino en Jack of Heart. 30 mei in Utrecht.

Ought

Ought is de buzzband die je eind dit jaar toch echt wel een keer gezien moet hebben. Deze Canadese band maakt een mix van indierock en postpunk. Het is rauw, eigenzinnig en ingenieus en kreeg niet voor niets een 8,4 van Pitchfork. 1 juni in Bitterzoet.

And So I Watch You From Afar

Een goede bak herrie, beter bekend als postrock, en een flinke dosis ADHD lijkt And So I Watch You From Afar het beste te omschrijven. Energiek is een understatement bij deze band die alleen maar in standje hyper opereert. De muziek is loeistrak en blaast menigeen omver. 1 juni treft deze orkaan Paradiso.

The Soft Moon

Er is niks “soft” aan The Soft Moon, behalve misschien dat ze uit de sunshine state California komen. Een mix van postpunk, new wave en noise die binnenkomt en blijft hangen. Zo oncompromisloos zie je het zelden. 5 juni in de Melkweg.

Buma Rocks!

Buma Rocks! staat in het teken van conferenties en showcase-optredens van harde muziek. Een goede opwarmer voor Fortarock, dat een dag later is. Je ziet onder meer: At The Gates, Igorrr en Stream of Passion. En niet te vergeten: deze dag wordt het nieuwe Never Mind The Hype gepresenteerd! 5 juni in Doornroosje.

Eindhoven Psych Lab

In het weekend van 5 & 6 juni vult de Effenaar in Eindhoven zich met de beste psychedelische rock, krautrock en garagerock. Bands zoals The Soft Moon, Moon Duo, Earth, Jacco Gardner, PAUW en Toy staan op het programma. Daarnaast is er ook ruimte voor een expo en een filmprogramma.

Fortarock

Yes! Een dag die al lang in onze agenda’s omcirkeld is: 6 juni is het tijd voor Fortarock in Nijmegen. Hard, harder, hardst en dat voor een vriendelijk prijsje van €49. Op het affiche: Slipknot, Lamb Of God, Epica en Venom. Tijd om Robijn Black Velvet uit de kast te pakken en die bandshirts nog eens goed te wassen voordat er een nieuwe lading bier en zweet overheen gaat.

 Deel dit artikel