21994449_1572692426121057_4962930613504591422_oDe machine draait al 10 jaar, soms even op volle toeren, bijvoorbeeld bij die vijf albumreleases en sowieso bij elke liveshow die we van de Zuid-Hollandse groep zagen. Ook stationair ronkend is The Machine een natuurkracht om ernstig rekening mee te houden. En dat dus al een vol decennium en daarmee alle reden voor een feestje. Elektra in Sliedrecht is als officieuze thuishaven de logische plek voor deze 10 Years Anniversary fuif op zaterdag 18 november.

The Machine speelt dan twee sets: eentje met nieuw materiaal en een tweede met ouder spul, dat ze zelden meer spelen. David, Davy en Hans hebben nog twee van die schatten uit de Europese (psych/stoner-) scene uitgenodigd: 1. Het Duitse Samsare Blues Experiment, dat die psychedelische stoner ook bluesy en vooral instrumentaal aanpakt. 2. De Eindhovense vakbroeders van Radar Men Frotm The Moon, die geleidelijk naar een meer Krautende en elektronische sound zijn gegaan en live die trip garanderen. Check de nieuwe Samsara en RMFTM eerst hieronder en trek dan snel die agenda.


THE MACHINE
Het Rotterdamse trio The Machine behoort tot het beste dat Europa te bieden heeft op het gebied van psychedelische stoner. The Machine specialiseert in lange, grotendeels instrumentale Kyuss-achtige psychjams, met serieus Hendrix-riffwerk. Tweede album Solar Corona is een klassieker in de scene, die net als de rest van het oeuvre dan wel niet op Spotify staat, maar op YouTube serieuze streams kan overleggen. Het uitgesponnen prijsnummer Moons Of Neptune, dat pas halverwege na een minuut of 8 écht begint te belonen, is 2,7 miljoen keer afgedraaid op onderstaande upload. Kom daar maar eens om als grotendeels independent opererende band.

Je kunt al het materiaal van de groep, ook het debuut Shadow Of The Machine (geremasterd) uit 2007, bestellen via de Bandcamp. Fysiek kun je nog bij het Duitse Elektrohasch Records terecht voor de laatste drie releases, plus de errug fijne split met het Limburgse Sungrazer. Speaking of… geef die absoluut een spin:

The Machine heeft door de jaren heen constant kwaliteit geleverd, maar ook ontwikkeling getoond. Zo lieten ze zich op vijfde langspeler OffBlast! ook zien met een aantal puntiger nummers, meer zang en wat ze zelf ‘een meer grungy en agressieve aanpak’ noemen. Dikke stonergrunge noemen we dat, van dat spul om de vingers en de gitaarhals bij af te likken en een paar flessen bier stuk te… Ho ho ho: om een paar knaken stuk te slaan en een paar flessen bier achterover. Dat doen we dus zaterdag 18 november in Elektra. Entree bedraagt slechts 5 euro (!) en je kunt via de mail reserveren. Check alle info hier en we zien je daar.

Lees de recensie van Offblast! en luister:Deel dit artikel