tangled hornsDe even sympathieke als bruut rockende mannen van Tangled Horns hebben weer wat lekkers voor je. Ze dompelen je onder in een video van 1 minuut, waarmee ze gelijk de nieuwe single teasen. Heel verfrissend inderdaad en wat NMTH betreft echt iets om voor in de rij te gaan staan. Single ‘Beautiful Flaw’ geldt dan weer als teaser van het nieuwe album dat later dit jaar zal uitkomen.

In de clip leeft zanger Tim Van de Plas zijn ergernissen uit op iedereen die op zijn zenuwen werkt en die mensen zijn niet op de vingers van twee handen te vertellen. Het nummer is een aanklacht tegen de onvolmaaktheid van de mens maar is ook hoopvol:

“You might not know how to learn from your mistakes and yet embrace those beautiful flaws (…) There’s no hurry, there’s still time.”

Dit jaar maakt Tangled Horns een doorstart: een nieuwe aanpak in de studio, een nieuw album en een nieuwe gitarist. Nieuwkomer Dennnis Van Der
Auwera voegt met zijn spel een nieuwe dimensie toe aan de sound van de band. Alle songs zijn live ingespeeld, want zo komt Tangled Horns het beste uit de verf. Pieter Kloos (Death Alley, Motorpsycho, Dool, Peter Pan) snapt uiteraard dat je een livebeest als Tangled Horns niet moet proberen te temmen en nam de groep dus live op in The Void Studio. De muzikale bouwstenen van de Vlamingen bestaan weer uit stoner, grunge en 90’s alternative rock.

‘Beautiful Flaw’ is nu te beluisteren en/of downloaden via verschillende platformen (o.a. Spotify hieronder) via deze link. De band beloof de titel van het album, de releaseshow en een binnen- en buitenlandse tour binnenkort bekend te maken.

Video/teaser:

Hele single:Deel dit artikel