Stone Rock Festival 2015, foto Adriaan Holsappel

Stone Rock Festival 2015, foto Adriaan Holsappel

Vorige maand klapperden de oren al van onze kop toen we de eerste namen van Stone Rock festival zagen. Ja, we wisten dat het festival in Dalfsen ieder jaar een dikke rockeditie bereidde, maar meteen uitpakken met John Coffey, The Deaf, DeWolff, Bombay en Magnetic Spacemen… Poeh! Dat waren dus de eerste bevestigingen. Vandaag maakte Stone Rock de complete line-up bekend en we kunnen niet anders dan concluderen dat die naast rond ook moddervet is. Drive Like Maria, Paceshifters, It It Anita en Adam & The Relevants completeren het deelnemersveld van het Overijsselse evenement namelijk.

Stone Rock dus. Met inderdaad best wat stoner op het menu, maar eigenlijk vernoemd naar… een steen inderdaad. Het festival vindt namelijk plaats aan de voet van de Zwevende Kei (foto hierboven). Vorig jaar probeerden onder andere De Staat, de Rooie Neger, The Indien, Navarone, General Midnight, de Raggende Manne en Mandrake’s Monster die kei omver te spelen, maar ze kwamen niet verder dan die 1.500 bezoekers. Ook niet gek natuurlijk voor het eerste jubileum. Aftermovie onderaan. Stone Rock heeft ook alternatief vertier als Singlefeestje, Rocker of Rukker, Grunten voor munten in de Rockshack en de Caféracers… Juistem.

Over naar de zesde editie dan, op zaterdag 9 juli!
De nieuwe namen:
– Drive Like Maria

Stoner/rockers zijn helemaal terug met een nieuwe bezetting, een drietrapsraket (lees meer) die naar twee EP’s en de derde plaat leidt en een wat meer bluesy geluid. Lekker dan.

– Paceshifters
Bijna-thuiswedstrijd voor het powertrio, dat stiekem al zeven jaar bezig is. De band uit Wijhe heeft daarin al drie platen uitgebracht en is live uitgegroeid tot een rockmonster. Dat ze ook met gevoel en ingehouden passie kunnen spelen, bewezen ze eind vorig jaar tijdens Hack Of A Party in Hedon.

– It It Anita
Niet voor niks getipt voor Eurosonic deze doldwaze Belgen. Niet voor niks omdat de Luikse post-punk-noisers vervolgens Huis de Beurs sloopten en met het drumstel in het publiek belandden. Raketkanon heeft er concurrentie bij, zeg maar. Er zijn al twee EP’s, de laatste opgenomen met John Agnello waarmee ze ook een plaat gaan vastleggen.


– Adam & The Relevants
Adam Quann en zijn Relevants zijn ook al helemaal terug. De Amsterdams-Utrechtse gitaarpoppers hebben het langverwachte debuutalbum op 11 maart uitgebracht bij Amsterdam Recording Company en dikjes gepresenteerd in EKKO. Die staat natuurlijk weer vol met de aanstekelijke gitaarpop waar we Adam en de zijnen van kennen.

Meer informatie:
Stone Rock Festival editie 6 vindt plaats op zaterdag 9 juli in Dalfsen. Eearly birds zijn allang gevlogen jonguh. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar via de website voor 17,50. Je kunt ook kamperen en die tickets ook meteen via die link aanschaffen. O ja, de NS heeft ooit een station aangelegd in Dalfsen. Dus geen excuus!

Terugblikje op deel 5:Deel dit artikel