Drive Like MariaDrive Like Maria heeft een nieuwe single en ‘Keeps Me Going’ komt niet alleen. Het bluesy rockende nummer komt vergezeld van de aankondiging van een heus drieluik. De Belgisch-Nederlandse formatie rolt een plan uit als een drietrapsraket, die in januari 2017 de echte lancering beleeft met de verschijning van album ‘Creator Preserver Destroyer’. Voorafgegaan op 15 april door de EP ‘Creator’ en in september door deel 2: de EP ‘Preserver’. De drie delen verschijnen bij Caroline Benelux.

Na de opwarming begin deze maand met een Belgisch tourtje met De Staat komt er ook een clubtour, die 15 april losgaat in Merleyn, Nijmegen en via Ekko, Rotown en Paradiso een week later eindigt in het Eindhovense Café Wilhelmina. Maar eerst is de band zaterdag op Paaspop te zien. Verder zie je de rockers ook op festivals als Sniester (27-5 in Den Haag), Dauwpop (28-5), Zwarte Cross (22-7) en Waterpop op 13 augustus.

Er is meer nieuws over de releases, maar eerst die single:

Een maand geleden hoorden we het eerste nieuwe geluid van Drive Like Maria in de vorm van ‘Nighthawk’ (scroll down voor de clip). Voorheen kenden we de groep natuurlijk al van langspeler ‘Elmwood’ (2009) en ‘Drive Like Maria’ (2012). Voor de derde studioplaat hebben Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg zich drie jaar ‘opgesloten’ in de eigen studio in Italië. Volgens zanger-gitarist Awouters laat Creator Preserver Destroyer de ontwikkeling zien die de band doormaakte tijdens het schrijven. “Dat komt vooral terug in een nummer als Nighthawk, over loslaten en opnieuw beginnen: ‘I dare you to press rewind’.”

Een stel bevriende artiesten heeft meegewerkt aan de derde plaat van Drive Like Maria. Zo is De Staat-bassist Jop van Summeren (die man zit ook niet stil he) op enkele nummers van de partij en verzorgt Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) backing vocals en leadzang op ‘Will We Ever’. Toetsenist Remko Kühne (Milow, Alain Clark) speelt mee in ‘When The Lights Go Down’ en ‘Tiny Terror’. Het album is opgenomen met producer Thomas Harsem (o.a. Intergalactic Lovers) en John Agnello (Kurt Vile, Dinosaur Jr., Sonic Youth, The Kills) heeft de mix voor zijn bekwame rekening genomen.

Clubtour Drive like Maria:
15/4: Nijmegen, Merleyn
16/4: Utrecht, Ekko
17/4: Rotterdam, Rotown
19/4: Amsterdam, Paradiso
22/4: Eindhoven, Café WilhelminaDeel dit artikel