Steak Number Eight, foto door Oscar Anjewierden

Steak Number Eight op Into The Void, foto door Oscar Anjewierden

Het Burgerweeshuis heeft ook in de kerstmaand weer een fijn programma voor je uitgerold met onder meer Kvelertak, Henk & Melle, De IJssel Stroomt Over (met o.a. Mandrake’s Monster, Magnetic Spacemen en Money & The Man) en… Steak Number Eight! De Vlaamse sludgende, post-rockende en noisende mannen tipten we je onlangs nog voor Into The Void en de nieuwe NMTH-avond DOOMSTAD (17 februari in EKKO). In Leeuwarden scheurden, beukten, hoekten en screamden ze de Neushoorn aan flarden en we zeggen dan ook: Ga die band zien in het Deventer poppodium en wel op vrijdag 23 december!

Meer goede redenen:
– Wij geven 2×2 kaarten weg, dus wellicht kun je voor nop
– Mannheim levert als opener de betere noise en spacedoom
– SN8 is dus live een bijzonder gave band he! Oh dat zeiden we al…
– En de perfecte opener van je schaamteloze kerstweekeinde
– Dan weet je meteen waarom je ze 17-2 in EKKO wilt zien (met nog eens DOOL en OBESE erbij)

Hoe win je die kaarten dan?
Vertel ons wat de beste plaat van Steak Number Eight is en waarom. Doe dat via een mail naar contact@nmth.nl.

In 2015 verscheen de vierde studioplaat van de vier mannen uit Wevelgem. Kosmokoma kwam uit via Indie Recordings en is een verschrikkelijk veelzijdige, zware en brute langspeler geworden, die ondanks de heaviness nergens onvriendelijk aanvoelt. Het Vlaamse viertal tekende in 2008 als jongste band ooit voor de winst in de prestigieuze Humo Rock Rally en is sindsdien behoorlijk doorgegroeid. Dat laten ze bijvoorbeeld horen in de inderdaad lekker zware compositie Gravity Giants en in een nummer als Your Soul Deserves To Die Twice, dat bizar vaak over de kop gaat:

De albumrecensie las je hier al en de genadeloze set van december 2015 uit de AB – Ancienne Belgique in Brussel geven we je hierbij nogmaals mee:Deel dit artikel