LLNNMassieve Deense doom, drones en post-metal of: ‘post-apocalyptic hardcore’ zoals de mannen van LLNN het zelf noemen… en sowieso wel een beste Roadburn-tip waard. Dat zagen we al even aankomen, want we wisten dat LLNN op 27 april met nieuwe plaat Deads komt op Pelagic Records en dat ze met Bison uit Vancouver gaan touren. En we hebben alle reden om LLNN in de gaten te houden, nadat we je eerder al nummers van de split met WOVOKA en zelfs debuutalbum Loss (2016) lieten horen. Daar kwam nog een Roadburn-boeking bij.

Na gisteren de Diamanda Galás covervan de Chilenen van Concatenatus hebben we vandaag een Kopenhaagse kaakslag voor je. Ook LLNN speelt in Cul de Sac en ook hier verwachten we een zware dobber. Zwaar wordt het vooral om weer uit die kuil te klauteren nadat dit viertal je gevloerd heeft. Zondag 22 april gaat het gebeuren, net na de set van de Canadese labelgenoten van Bison. Roadburn is meteen het daverende startschot van de Europese tournee van beide bands die ook langs dB’s, Utrecht (29 april), Magasin 4, Brussel (2 mei) en Desertfest Londen tot Pelagic Fest in Berlijn voert. Meer over het uitgebreide Cul de Sac-programma op Roadburn vind je hier.

Tweede plaat Deads verschijnt op 27 april bij Pelagic Records (is via deze link vast te bestellen) en je ziet het artwork hiernaast. De eerste ‘single’ vind je hieronder en ter verdere vergroting van de voorpret hebben we daaronder het alleszins vernietigende debuutalbum Loss geplakt.
Deel dit artikel