Diamanda Galás op Roadburn 2016 // foto: Paul Verhagen

Diamanda Galás op Roadburn 2016 // foto: Paul Verhagen

Herinner je je die Roadburn-editie van 2016 nog waar de Amerikaanse kunstenares Diamanda Galás de Main Stage in de 013 betrad? Wel Concatenatus herinnert zich dat ook nog als de donkere dag van gisteren. De Chilenen vonden het een grote eer op Roadburn te staan, maar hadden wel ‘het grote ongeluk’ dat ze de show van Galás misten. De spijt over dat gemis deed de doom- en death metalgroep besluiten om hun eigen versie op te nemen van het nummer Gloomy Sunday, waarbij ze niet het origineel maar de versie van Galás als basis gebruikten.

Deze versie komt als bonustrack op het aankomende album ‘Unfathomable Depths’, dat deze zomer uit zal komemn op Tontenmusik en Ván Records. Toepasselijk genoeg staan ze wederom geboekt voor Roadburn, dus leek dit een mooi moment om deze cover de wereld in te sturen. Na een stel Chileense en Colombiaanse data komen ze naar Europa voor twee shows.

Concatenatus speelt zaterdag 21 april op Roadburn als eennalaatste in Cul de Sac. Maar eerst presenteren we je Gloomy Sunday (Diamanda Galas Version Cover). Het laatste album van de groep vind je daaronder.Deel dit artikel