Steak Number Eight op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

Steak Number Eight op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

‘Retie Rockt en Retie rockt hard ook’, juichten we vorig jaar toen we het festival leerden kennen. Wat bleek? Het festival haalde me een partij vuig rockende Nederlandse en Belgische namen (van Peter Pan en John Coffey tot DOOL en The Hickey Underworld) van stal en dat is dit jaar niet anders. Zo maakte Retie Rockt bekend dat de fenomenale Doomstad #1 alumni Steak Number Eight, het net door Sargent House internationaal opgepikte noisetrio Brutus en de Antwerpse garagepunkers Equal Idiots (de winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel) naar Gemeentepark ‘t Schijf in Retie komen op 10 juni!

En dat is nog niet alles he. Ook op het menu staat de Luikse noise- en liverevelatie It It Anita, de Duitse post-rockers Long Distance Calling en.. en… en wat komt er dan eigenlijk uit Nederland dit jaar? Welnu psychbluesers Birth of Joy en Eindhoven stonersludgers Komatsu gaan de boel net zolang platspelen tot ook de laatste bezoekers helemaal uit zijn retie (sorry voor deze…) gaat. Verder serveert RR ook de zeer opzwepend punkende Italianen van X-State Ride en het festival wordt om 13.45 uur geopend door Shirley’s Locker, met good ole Antwerpse rock ‘n roll. Nadat Steak Number Eight tussen middernacht en 1.00 uur alle kaarsjes vakkundig uitgeblazen heeft, worden die weer aangestoken door Rude Boys Outta Jail Soundstation. De boys gooien tot 3.00 uur onder meer rock, dance, punk, hiphop en reggae in de blender. Er is ook nog een dancepodium (Draaischijf), maar die container vindt u zelf wel hè.

De dertiende editie vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017. De weide gaat al open vanaf 13.30 uur, er is ook aan de inwendige mens (een legertje foodtrucks) gedacht en de kaartverkoop is al los. Tickets kosten € 20,- (+ € 1,25 servicekosten) in de voorverkoop en aan de kassa € 25,-. Die verkoop loopt via www.retierockt.be, waar je ook terecht kunt voor meer informatie over de line-up, de aanvliegroute, waar je je ezel kunt vastbinden en je roes uitslapen.

Genoeg gegrapt; er kan maar ene conclusie zijn: Retie Rockt ook in 2017 weer hard. Ok, vooruit daar is slotsom 2: We zien je 10 juni in Retie!Deel dit artikel