Area 51 <3 John Coffey, foto Tom Roelofs

John Coffey tijdens een van de recente ‘Tony Hawk shows’ in Area 51, Eindhoven, foto Tom Roelofs

Wij kijken graag even over de grens en… daar zien we deze zaterdag een wel erg tof Belgisch festival dat blijkbaar ook weleens over de grens blikt. Retie Rockt (what’s in a name?) heeft namelijk een wel erg lekker (ok, smerig eigenlijk) Nederlands smaldeel binnengehaald, met de door de Roadburn wol geverfde klasbakken van DOOL en Death Alley en in ieder geval de voorlopig laatste show van Peter Pan Speedrock en John Coffey in Retie. En dan zijn we er nog niet he! De Vlaamse rawkmachine The Hickey Underworld mag met recht als headliner gelden, terwijl de Antwerpse heavy metalbazen van Bliksem ons ook op Roadburn omverbliezen.

Peter Pan Speedrock & Oeds Beydals // foto: Roy Wolters

Op Roadburn deed Death Alley-gitarist Oeds mee met de voorvaders van Peter Pan // foto: Roy Wolters

Daarmee zijn we er nog steeds niet, want uit eigen land zijn ook Black Mirrors en The Belle Rose Five uitgenodigd; respectievelijk een bluesy garageversie van QOTSA met Janis Joplin op zang en ene mix van rockabilly, rhythm ’n blues, country en rock ’n roll. Uiteraard bevelen we je zeker ook die Hollandsche waer aan. Vanaf 16.35 uur gaat eerst DOOL en om 19.05 gevolgd door Death Alley laten horen, wat ons land aan nieuwe duistere, onheilspellende, sexy en totaal bedwelmende gitaarmuziek te bieden heeft. Tussendoor kloppen de al 25 jaar hard speedrockende Eindhovenaren voor het laatst aan de poort en – na Bliksem! – om 22.15 uur zal ook John Coffey duidelijk maken dat stoppen een slecht idee is. Na harde hoofdact The Hickey Underworld kun je nog dansen en tussendoor ook trouwens, als je het even niet meer weet.

Hoe krijgen ze het bij elkaar op een festival waar we tot een paar weken terug nog nooit van hoorden? Daar hebben ze nu in ieder geval verandering in aangebracht, want Retie Rockt inderdaad hard zeg. En wel op zaterdag 11 juni voor slechts vijftien euro (vvk) of twintig aan de deurpost. De boel gaat los in Gemeentepark ’t Schijf, meer info vind je op www.retierockt.beDeel dit artikel