Na een onstuimige periode door corona lijkt het dit jaar toch echt te gaan gebeuren: Popronde 2021! Hoewel de festivalzomer compleet van de kaart is, gaat het tofste rondreizende festival van Nederland weer enigszins als vanouds door, hetzij met wat corona aanpassingen, beginnend op zaterdag 11 september in Nijmegen (tickets hier verkrijgbaar). Om dat voorpret even keihard gaande te houden, is het tijd voor een nieuwe voorstelronde! Met onze rubriek Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 22 bands uit onze hard ’n heavy NMTH-Talentselectie voorstellen, met vandaag alweer deel 16. In het vorige deel namen we de Eindje noiserockers SØWT onder de loep, vandaag schijnen we het licht op de pittige indierockers van Hey Team! 

Ze staan er weer in! Jawel, ook Hey Team is een van de bands die weer in onze Talentselectie staat. En dat is mooi, want we hadden dit viertal vorig jaar al graag aan het werk gezien, maar dat liep anders. Onze eerste kennismaking met dit viertal was middels de zelfgetitelde debuut EP. Die niet mis was overigens: het toonde ons een band die er werk van maakt de harde gitaarrand op te zoeken, elementen uit de indie, punk, grunge en pop naadloos in elkaar mengend. Hey Team rockt hard en gaat niet voor de lieve aanpak, getuige tracks als Poseur en Ghost of Us. Aldus de band: ”Hey Team is een beetje ontstaan vanuit Nijmeegse DIY venue De Onderbroek, waar de eerste samenstelling van de band elkaar regelmatig tegenkwam.” Dit leidde tot het opnemen van de debuut EP, gedaan in het bekende Galloway Studio. Enkele line-up wisselingen volgden daarna: ”Oorspronkelijke gitarist Ivana besloot te stoppen en drummer Erik verhuisde naar Amsterdam verhuisde om verder te gaan met zijn band Oust. Toon wisselde de bas in voor een gitaar. Vervolgens sloten Manuel (drums) en Chun (bass) aan. In eerste voor een paar shows, maar vervolgens vrij snel permanent onderdeel.”

Droomscenario
In de oude line-up leidde het al tot een debuutshow in de kleine zaal van Luxor Live, toch wel het poppodium van Arnhem. ”Dit was tijdens het 9 tot 5 Mentaliteit Festival, wat gewoon écht een hele toffe debuutshow was. Als nieuwe band beginnen en dan een eerste show voor 150 á 200 man kunnen spelen in een van de tofste venues in de regio is een soort van droomscenario.” Maar ook de pandemie bracht desondanks wat bijzondere ervaringen met zich mee, waarvan eentje met mede NMTH Talent Cloudsurfers in Doornroosje: ”Onze eerste “echte” show met de nieuwe line-up was heel bijzonder. Samen met Cloudsurfers twee sets op een avond spelen in de grote zaal van Doornroosje in onze thuisstad Nijmegen, wederom een soort droomscenario. De zaal weliswaar gevuld met slechts 60 (zittende) bezoekers, maar dat is écht iets wat we waarschijnlijk nooit meer mee zullen maken als de pandemie eenmaal voorbij is.” Het leidde tevens tot een zinderende Frequenzy livesessie, die compleet op YouTube te zien is. Als je wilt weten hoe het eraan toe gaat bij een Hey Team show, check hem hier:

Stappen zetten met de band
De insteek van Hey Team is om met Popronde een nieuwe fase in te gaan: ”We hebben allemaal in allerlei andere bands gespeeld voordat we met Hey Team begonnen en het zou tof zijn als we binnen afzienbare tijd ook deze band een beetje draaiende kunnen krijgen. De Popronde leek ons daar ideaal voor, omdat je daarmee toch meer kans hebt buiten je eigen regio geboekt te worden als relatief nieuwe band. Dat zowel jullie als OOR ons (voor de tweede keer..!) opnemen in de Talentselectie is echt de kers op de taart!” Qua andere shows is het nog even afwachten, maar het viertal staat klaar in de startblokken. ”We staan er in ieder geval voor open om zoveel mogelijk venues plat te spelen. Binnenkort zullen onze eerste zeer gelimiteerde merch droppen, dat is super exciting!”

Nieuwe muziek
Eerder dit jaar kwamen er vanuit die Frequenzy Sessions al enkele liveopnames van nieuwe songs, maar er ligt nog meer muziek in het verschiet: ”Wij zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met onze (constant groeiende berg) demo’s, en daar zijn een paar nummers uitgekomen waar we zelf heel blij mee zijn. Daarnaast zijn er ideetjes voor een video, maar de details houden we nog een voor onszelf!” Mooie vooruitzichten dus. Hey Team staat alvast gepland voor Popronde Nijmegen, waarvan tickets hier verkrijgbaar zijn.

Hey Team maakt deel uit van onze Club van 22 NMTH Talenten voor Popronde 2021. Houd dus de Popronde website in de gaten voor de line-up bekendmakingen per stad. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram en check de track Catfish (Live at Frequenzy) in onze harde, gruizige (Never) Mind The Popronde 2021 playlist:Deel dit artikel