Na een onstuimige periode door corona lijkt het dit jaar toch echt te gaan gebeuren: Popronde 2021! Hoewel de festivalzomer zojuist compleet van de kaart is, houden we goede hoop dat Popronde weer enigszins als vanouds doorgaat, beginnend op zaterdag 11 september in Nijmegen. Om dat voorpret even keihard gaande te houden, is het tijd voor een gloednieuwe rubriek! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 22 bands uit onze NMTH-Talentselectie voorstellen, met vandaag de volle aftrap. En dat doen we als eerste met Limburgse garagepunkers Andy & the Antichrist!

Van 2020 naar 2021
De Popronde-organisatie zat voor een lastige situatie vorig jaar. Na het verzetten van Popronde 2020 naar begin 2021, moest er ook een streep door de nieuwe datum, met uitzondering van een paar strak opgezette streams en pre-party’s. Om die reden kregen veel bands uit de 2020 de kans zich nogmaals aan te melden voor 2021. En dus zijn we verheugd om Andy & the Antichrist weer terug te zien.  Eindredacteur Ingmar Griffioen tipte vorig jaar deze heren al als een essentiële garagepunk ontdekking. De band vindt zijn oorsprong in Horst aan de Maas, te Limburg. ”De band is in Horst a/d Maas/OJC Niks ontstaan. De ritmesexy kende elkaar al lang voordat Andyandyandy bestond, ze gingen vaak samen naar hardcore en punk shows in heel Nederland. Toen kwamen ze bij OJC Niks terecht als vrijwilligers waar ze Sjoerd ontmoette, dit klikte al snel en we besloten maar een muziek te gaan maken samen. Er moest nog een gitarist bij, dus werd Andy er bij gevraagd.”

Het vervolg…
Een leuke woordspeling dus, met Andy in de band en een naam die je drie keer met Andy uitspreekt. Volgens de heren bedacht door een vriend. ”Na het overwegen van een hoop onnozele namen is de onnozele naam ‘Andy & the Antichrist’ het geworden.” Een reeks singles in 2017 en 2018 later, dropte Andy & the Antichrist de debuut EP This Was My Worst Decision, een glasharde, heerlijk venijnige EP die ook gewoon lekker in het gehoor ligt. ”We organiseren (buiten corona) ieder jaar een keer een release show in de buurt van onze hometown. Dit keer mochten we dit doen in de leegstaande, oude en vooral koude varkensstal van onze grote vriend Steef. Wat deze show zo vet maakte was dat het bomvol stond met vrienden en bekenden die zich absoluut niet inhielden. Het resultaat: 666 liter Schulten Brau (in halve liter blikken uiteraard), Stef’s mama die merch verkoopt en hapjes uit deelt, kou tot op het bot, gastartiesten en vooral veel lieve maar gestoorde vrienden.” Tevens is hier ook de clip van de track Doobie geschoten, hieronder te zien:

Knallen in het post-corona tijdperk
Hoewel we nog wat flinke corona naweeën zullen ervaren de rest van 2021, staat het viertal te trappelen om weer te kunnen spelen. Popronde is een onderdeel van die honger: ”We willen met Popronde spelen op plaatsen waar we normaal niet zouden komen en/of waar ze ons nog niet kennen. Misschien hier en daar een nieuwe fan werven. Waar wij vooral zin in hebben is gezellig met elkaar onderweg zijn en spelen.” Maar Andy & the Antichrist heeft nog meer op de agenda, want eerder al brachten ze That’s Alright uit, hun nieuwste single. Het is de voorloper van een langspeler waar de heren druk mee bezig zijn. ”En natuurlijk komt er zodra het weer mag en kan weer zo’n gekke releaseshow.”

Andy & the Antichrist maakt deel uit van onze Club van 22 NMTH Talenten voor Popronde 2021. Houd dus de Popronde website in de gaten voor de line-up bekendmakingen per stad. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram en check nieuwste single That’s Alright in onze harde, gruizige (Never) Mind The Popronde 2021 playlist:

 

 Deel dit artikel