Mountain Eye

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Eerder deze week maakten de sludgepunkers van Rats and Daggers hun opwachting, dit keer gooien we de schijnwerpers op Amsterdamse alt-metal koningen Mountain Eye! 

Jawel, dit heavy vijftal heeft er al behoorlijk wat succesjes op zitten. Op debuut Roads Uncharted liet deze band namelijk al dijken van potentieel horen: loeizware groovy metal geïnspireerd door bands als Slipknot en Korn, met een stevige moderne twist erin verwerkt. Desbetreffende debuut rakelde honderdduizenden streams en een goede handvol shows op, maar 2022 dient er eindelijk een nieuwe plaat aan. Met een Mountain Eye hongerig naar meer, waar Popronde dan ook goed van pas kan komen. Maar toch is Mountain Eye niet zonder slag of stoot in deze positie gekomen: ”Gitaristen Tim en Omar begonnen met samen nummers schrijven voor de band in 2012. Het duurde vijf jaar en meerdere pogingen voordat ze de huidige band bij elkaar kregen. Pas vanaf 2017 zijn we een echte band, met de meeste leden wonend in de Randstad.”

Wall of death in een weiland
Sindsdien zijn er al een goede handvol shows geweest, stuk voor stuk gekenmerkt door een intesiteit en energie waar weinig bands aan kunnen tippen. Dat de pandemie niet voor podiumslijtage zorgde, blijkt uit een noemenswaardige show tijdens Willems Wondere Weiland: ”We speelden daar voor 3000 man, dat was echt ontzettend gaaf! Vanaf het eerste nummer was het een gekkenhuis, inclusief een wall of death met een mannetje of 40. Maar ook onze eerste album release in de Melkweg en Sterfest in Retie waren enorme hoogtepunten.”

Uit de startblokken
De recente singles en hun toetrede tot Popronde tonen ons een band hongerig naar meer. Maar wel stap voor stap, te beginnen in eigen land: ”Onze doelstelling is om te groeien in Nederland, en Popronde is een mooie mogelijkheid om aan onze naamsbekendheid te werken. De verwachting is dat we een paar mooie shows kunnen gaan spelen, waar we hopelijk veel nieuwe fans zullen laten genieten van onze muziek.” Goede timing, want op 9 september komt de opvolger van Roads Uncharted aan, getiteld First We Become Ashes, diezelfde dag gevierd met een releaseparty in Bitterzoet Amsterdam, waarvan Frontstreet de support verzorgd. ”We werken hier inmiddels al meer dan een jaar naartoe, dus we kunnen echt niet wachten! Het album is niet normaal goed geworden.” Houd deze gasten dus in de gaten via Popronde.nl, want geloof ons maar: First We Become Ashes gaat bruut worden!

Mountain Eye maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van meer Mountain Eye nieuws via Facebook en Instagram en check hier tevens de nieuwste singles:Deel dit artikel