Radeloos///Ziedend bij Soulcrusher 2021, foto Paul Verhagen

Rats and Daggers

Jahaaa, eindelijk is het weer zover! Een Popronde als vanouds, tenminste, als corona zich een beetje gedraagt dit jaar. Het was zeker genieten van Popronde 2021, maar door diverse maatregelen, zitshows en verplaatste data was het nog niet geheel zoals we Popronde mogen verwachten. Dikke pluim aan de organisatie wel! En we gaan er nu maar van uit dat we eindelijk weer kunnen genieten vanaf 10 september. Om dat vooruitzicht nog mooier te maken is gisteravond onze NMTH Talentselectie aangekondigd! 17 gruizige, harde, punkende en heavy bands, die we deze ochtend nog eens extra gaan voorstellen. Gekozen uit 100 bands en stuk voor stuk gemaakt om menig café, kelder en zaal in vuur en vlam te zetten. Even kennis maken doe je hieronder…

Traditiegetrouw begint Popronde uiteraard in Nijmegen, ditmaal op zaterdag 10 september gevolgd door meer dan 40 steden met op 3 december het Eindfeest in Amsterdam.  Met gemiddeld 35 opkomende bands per dag in een twintigtal podia van kerken tot clubs, cafés tot platenzaken en altijd: gratis toegankelijk voor het publiek en een gekkenhuis van jewelste. Met de nasleep van corona in het achterhoofd zien we tevens ook enkele bands terug. Na een in het water gevallen 2020 editie zijn Baardvader, Mountain Eye, A Minor Problem en Cirrus Minor opnieuw tot de selectie toegetreden. Ook Shaemless, die in 2019 ook meedeed, zien we graag weer terug in de selectie. Onder de nieuwe namen vinden we dan weer smakelijk smorgasbord van verschillende stijlen, zolang het hard, heavy en gruizig is! Onder andere de unieke doom van Eaters of the Soil, de bedwelmende post-punk van Marathon en de vepletterende black metal van Radeloos///Ziedend…Kortom: 17 acts die allemaal hun eigen draai eraan geven, zwaar geschut op het podium met de betere gitaarherrie! Dus, programmeurs, boekers, promotors, kroeg-, zaal- en podiumeigenaren, managers, burgers, buitenlui en Popronde-coördinatoren: sla deze lijst maar als de wiedeweerga op in de agenda’s of in het geheugen!


NMTH x Popronde 2022 selectie (op alfabetische volgorde):

1. A Minor Problem
Terug in de selectie dit jaar, nadat Popronde 2020 voor deze heren in het water viel door de lockdown. Indie garagerockers met een vlijmscherpe punkrand:

2. Baardvader
Zelfde verhaal als A Minor Problem: terug in de selectie na 2020. Vuistdikke fuzzy stonerrock uit die mooie stad achter de duinen. Moddervette meuk:

3. Bumble B. Boy
Geflipte avantgardistische discopunk, keihard door de haarspeldbocht vliegend:

4. Cirrus Minor
Groningse stonerrockers terug in de selectie na een in het water gevallen Popronde 2020:

5. Eaters of the Soil
Razende, allesverpletterende doomjazz. Noisy, loeizwaar en uiterst uniek:

6. Flut.
90’s revival poppunkers met een voorliefde voor bondige gitaarbommetjes:

7. Great Joy
DIY indie in een dikke garagesaus:

8. Headfirst
Grungers met een kloppend hart voor de betere altrock van de 90’s:

9. Knife Massage
Geflipte garagepunkers met een al even geflipte liveshow:

10. Marathon
Laidback shoegaze met een vettige, gruizige post-punk fundering. Houd ze in de gaten:

11. Mountain Eye
Terug in de selectie! Alternative metal van hoge kwaliteit, hoog moshgehalte vermengd met heerlijke grooves:

12. Radeloos///Ziedend
Ontzagwekkende black metal met een crusty rand. Epische grandeur en versplinterende klanken gegarandeerd:

13. Rats and Daggers
Sludgepunk bazen uit Utreg!

14. Reformist
Moderne progressive metal gebracht met precisie, voor fans van Whitechapel, Periphery en Meshuggah:

15. Shaemless
Na drie jaar terug in de selectie! Nog een ronde shows knallen voor deze onstuitbare garagepunkers:

16. Swell
Keihard groovende hardcore, zoals het hoort:

17. Wasted Youth Club
Uiterst pakkende garagepunk! Nieuwe leden kunnen zich aanmelden tijdens Popronde:

We wensen alle acts, maar deze 17 in het bijzonder, een geweldige Popronde. Te beginnen op zaterdag 10 september in Nijmegen en vervolgens in talloze steden, ook bij jou om de hoek en weer volledig gratis te bezoeken. Heerlijk dus! 

Meer informatie/links van alle acts vind je op de Popronde-site en het speelschema hieronder:Deel dit artikel