Super Soakers

Minor Citizen, foto Eve Dijkema

Gisteravond, in het befaamde Wisseloord Studio’s, gaf Popronde Nederland een dikke pre-party! Met niet alleen diverse panel, Q&A’s en een show van steevast vlammende Popronde sensatie Marathon, maar ook: de Talent selecties van vier muziekplatforms! Never Mind The Hype, 3voor12, FunX en OOR maakten bekend welke bands zij onder hun vleugel nemen om ze zoveel mogelijk in de schijnwerpers te zetten bij weer een geweldige Popronde dit jaar. En verdomd, wat was het toch even mooi om de volledige NMTH-lijst op het scherm te zien! 13 bands dus, voor sommigen een ongeluksgetal, maar voor ons een onterecht gedemoniseerd nummer. Want tenzij deze lucky 13 voor eenzelfde rampspoed als in 2020 zorgen, zijn we er ruimschoots van overtuigd dat deze harde, gruizige, alternative en deviant bands stuk voor stuk menig kelder, café, jeugdhonk en poppodium een kopje kleiner gaan maken.  

En het is ook dit jaar weer dat de NMTH Talents zo heerlijk uiteenlopend en uniek zijn in hun sound. Zo hebben we de weergaloze garagerockers van The Super Soakers uit Nijmegen, evenals Neroth met een unieke benadering bestaande uit transcendentale zuivere vocalen bovenop een verpletterende black metal fundering. Ga je lekker dwars? De uit de bocht vliegende post punk van losgeslagen Utrechters  Bowl voorzien! Better yet, het Amsterdamse kwartet OATS laat met hun verwoestende mathcore meets avant-garde jazz sound menigeen vast verstomd doch verrukt achter. Eindelijk zien we Vain Louie terug op deze editie, nadat 2020 uiteraard niet door ging, en zit het qua post-punk en noiserock ook weer helemaal snor, van Femme Fugazi tot Ioana Iorgu tot HOOFS.  Kortom: 13 acts die allemaal hun eigen draai eraan geven, zwaar geschut op het podium met de betere gitaarherrie! Dus, programmeurs, boekers, promotors, kroeg-, zaal- en podiumeigenaren, managers, burgers, buitenlui en Popronde-coördinatoren: sla deze lijst maar als de wiedeweerga op in de agenda’s of in het geheugen! Maak alvast kennis met alle 13 hard ‘n’ heavy NMTH Talents, en check ook zeker Popronde.nl voor opkomende nieuwtjes.


NMTH x Popronde 2023 selectie (op alfabetische volgorde):

1. Bowl
Geflipte post-punksensatie uit het hart van het land:

2. Daniel Brooke
Verslavende metalcore sorbet met catchy emo toppings en keiharde trapbeats:

3. ENMA
Weergaloze progressieve metal uit Tilliewood! Loeizwaar, technisch, uiterst groovy:

4. Femme Fugazi
Vurig post-punkkwartet dat met hun heerlijk giftige sound moeiteloos overtuigt. Moshpits gegarandeerd:

5. HOOFS
Mokumse noiserockers klaar om een vlijmscherpe gitaarmuur over je uit te storten:

6. Ioana Iorgu
Gronings post-punkduo met heerlijk schurende gitaarpassages en dito pompende drumpartijen, afgemaakt door de aangenaam grimmige vocalen van Ioana zelf:

7. Minor Citizen
Meeslepende alt-rockers terug voor een tweede Popronde-avontuur na 2021! Sterk fuzzende grungey geluiden door je gehoorstelsel:

8. Neroth
Rechtstreeks uit Eindhoven Rockcity: Neroth! Verwacht transcendentale vrouwelijke vocalen, majestueus zwevend boven een verpletterende black metal-fundering:

9. OATS
Weergaloos amalgaam van mathcore, noise en avant-garde jazz, gebracht door een viertal gedreven muzikanten uit Amsterdam. OATS gaat je overdonderen, zoveel is zeker:

10. STiCKFiGS
Ontstaan uit de as van punkband Fexet, is daar STiCKFiGS, minstens zo schurende punkrock met poppy hooks te over:

11. The Super Soakers
Introspectieve garagerockers die steevast een fenomenale liveshow neerzetten:

12. Torn From Oblivion
Overdonderende deathcore. Bruut tot op het bot, breakdowns galore, moshen is verplicht, potverdorie!

13. Vain Louie
Eindelijk een tweede kans voor Vain Louie, na de in het water gevallen gevallen Popronde van 2020, toen ze ook NMTH Talent waren! Beenharde melodic hardcore, vol passie en intensiteit gebracht:

We wensen alle acts, maar deze 13 in het bijzonder, een geweldige Popronde. Te beginnen op zaterdag 9 september in Nijmegen en vervolgens in talloze steden, ook bij jou om de hoek en weer volledig gratis te bezoeken. Heerlijk dus! 

Meer informatie/links van alle acts vind je op de Popronde-site en het speelschema hieronder:Deel dit artikel